Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce tuku a opékáme je cca 10 minut. Mezitím okrájíme a opereme celer a nasekáme ho na kostičky. Očištěnou cuketu rozkrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Zeleninu přidáme k bramborám, osolíme, opepříme a asi 5 minut podusíme. Na suché pánvi orestujeme hořčičná semínka a odložíme do mističky. Maso nařežeme na proužky. Na pánvi rozehřejeme zbytek tuku a za stálého obracení maso asi 3 minuty opékáme. Rajčata přepůlíme, zakysanou smetanu, hořčici a solamyl utřeme dohladka. Maso a rajčata přidáme do pánve k zelenině, vmícháme smetanovou hořčici a necháme přejít varem.
2
Podáváme posypané orestovaným hořčičným semínkem a posekanou kadeřavou petrželkou.
tak uvařeno, je to docela dobrý, akorát jsem tam místo hovězího dala krůtu :-) krásně to voníííí!
alenka
|9. 2. 2011 12:22
tady je seznamka? Hledám mileho chlapce, který umí velmi dobře vařit. Mě je 12let. Moje tel: 728921738 tak mi prosím brnkni! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
Vláďa Zlínský
|6. 1. 2011 14:17
Tady je seznamka??? <3
Šoulin Klacek
|3. 11. 2010 14:21
No přece na talíři!!! :'(
Bořivoj Klacek
|3. 11. 2010 13:19
Prosim vás já nevím jak se tento pokrm podává, jestli v pánvi nebo v hrnci. Předem děkuji za odpověď. O:-) ;-) :-D
Tom
|31. 10. 2010 13:14
Ahoj, dnes jsem vyzkoušel a jsem trochu zklamán. Podle mě není vhodně vybrán druh masa a samotný údaj o času přípravy masa se mi zdá velmi podhodnocený. Sám jsem ho dělal asi 15 minut a přesto bylo maso tuhé. S jiným masem by to mohlo být již lepší.
Dále bych vše připravoval z již předvařených brambor, ty mé byly následně syrové a to i přes dušení min. 15 min.
Omáčka výborná, ale nějak se mi tam celkově ztratila chuť všech druhů zeleniny. Také rajčata bych jen nepůlil, ale nakrájel na menší kousky.
Jinak určitě podnětný recept, po drobných úpravách jistě i velice dobrý.
Mirka Wiesnerová
|29. 11. 2009 12:58
Tak tohle je luxusni jidlo, delam si ho bez masa. skvela kombinace chuti
zuzojda nováková
|20. 11. 2004 18:44
zkoušla jsem to, a doporučuji každému, výborné je do smetany přidat nivu a nastrouhanou citrónovou kůřu, výborné pro gurmány