• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelenina na víně
Napište svůj komentář k receptu

Zelenina na víně

autor: Lída Kanclířová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelenina na víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • cibule
    • květák
    • rajčata
    • cuketa
    • sůl
    • pepř mletý Popř. nějaká řecká směs koření s divokými bylinkami
    • bílé víno
    • olivový olej
    • balkánský sýr Bílý (nejlépe salátový s bazalkou)

Postup přípravy receptu

1
Do pekáče nalijeme 2-3 lžíce olivového oleje (nejlépe panenský) a rovnáme nakrájenou syrovou zeleninu do vrstev: jemně nasekanou cibuli, květák na růžičky, rajčata na osminky, sýr na kostičky a nahoru cca 1 cm plátky cukety. Každou vrstvu prosolíme, opepříme, event. prosypeme kořenící směsí. Horní vrstvu cukety také pokapeme olejem.
2
Troubu zahřejeme na 180 °C a pečeme cca 1 hodinu. Nemusíme přikrývat žádnou poličkou. Po 15-ti minutách zalijeme bílým vínem a vrstvu tekutiny na dně pekáče udržujeme ve výšce asi 1 cm, doléváme buď víno nebo vodu. Máme-li čas, můžeme před složením do pekáče nechat prosolenou naplátkovanou cuketu asi jednu hodinu vypotit a černou vodu před rovnámím do pekáče slít. Jde to však i z čerstvé, nevypocené cukety.
3
Podáváme samotné při dietách (jídlo je téměř bez kalorií), je vhodné pro vegetariány, ale chutná např. i s brambory a pečeným kuřetem nebo jiným masem. Květák je pro jakoukoliv úpravu nejchutnější "rozkvetlý" s vyhnutými a roztřepenými růžičkami na dolním okraji, teprve tehdy je "zralý" a moc dobrý, má správnou květákovou vůni, doporučuji vyzkoušet. Nedejte na krásný vzhled! Ošklivý, roztřepený, rozlezlý květák (ne však ovadlý, shnilý nebo napadený škůdci!) je opravdu nejlepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Restovaná zelenina s kuřecím masem

Restovaná zelenina s kuřecím masem

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Bílé víno Cibule Cuketa Květák Olivový olej Pepř mletý Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dýňový koláč

Dýňový koláč

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Tuňáková pomazánka light

Tuňáková pomazánka light

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese

Italská kuchyně- předkrmy - salát…

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

Babiččino kuře na šunce

Babiččino kuře na šunce

Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou

Květákové placičky se schwarzwaldskou…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

35
Bezinková limonáda
Bezinková limonáda
35
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
18
Jablečná buchta
Jablečná buchta

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Zrádci dorazili na televizní obrazovky: Jak si vedli?

Zrádci dorazili na televizní obrazovky: Jak si vedli?

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Zelenina na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact