• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
Napište svůj komentář k receptu

Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Pečená směs ze zeleniny - mrkve, brambor, pastináku, promíchaná s trochou čočky beluga, zakápněte olivovým olejem a šťávou z citronu. Můžete servírovat jako přílohu nebo samostatné jídlo.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks mrkev
    • 4
      ks červená řepa
    • 10
      ks brambory
    • 2
      ks pomeranč
    • olivový olej
    • 5
      snítka tymián
    • 250
      g čočka Beluga
    • 4
      hrst baby špenát
    • 1
      ks červená cibule
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu a brambory vydrhněte, osušte a ostrým nožem do každého kusu udělejte zářezy asi 2 mm od sebe, dokrojte vždy jen asi do 3. Pomůže, když zeleninu položíte mezi dvě špejle, které poslouží jako zarážka.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

2
Šťávu z jednoho pomeranče promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a nasekaným tymiánem, marinádou důkladně potřete zeleninu tak, aby se dostala i do zářezů. Vše naskládejte na plech, osolte, opepřete a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 15 minutách přidejte na plech pomeranč nakrájený na kolečka.
3
Čočku uvařte tak, aby byla na skus. Slijte zbylou vodu a ještě horkou čočku promíchejte s listy špenátu a cibulí pokrájenou na tenké klínky. Dochuťte solí, pepřem a lžící olivového oleje. Čočkovou směs přidejte na plech k takřka hotové zelenině a dopečte ještě asi 5 minut.

RADA: Připravte si zdravé jídlo do krabičky!

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (březen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baby špenát Brambory Červená cibule Červená řepa Čočka Mrkev Olivový olej Pepř mletý Pomeranč Sůl Tymián

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí vánočka

Domácí vánočka

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

23
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Holandský řízek v housce
Holandský řízek v housce
20
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
17
Klasické lečo
Klasické lečo
15
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Zelené špagety
Zelené špagety
Zelené tagliatelle
Zelené tagliatelle
Zelené thajské karí s krevetami a udon nudlemi
Zelené thajské karí s krevetami a udon…
Zelenina pod maso, do masových směsí...
Zelenina pod maso, do masových směsí...
Zelenina s bylinkovým tvarohem
Zelenina s bylinkovým tvarohem
Zelenina v pánvi
Zelenina v pánvi
  • Recepty.cz
  • Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact