Pečená směs ze zeleniny - mrkve, brambor, pastináku, promíchaná s trochou čočky beluga, zakápněte olivovým olejem a šťávou z citronu. Můžete servírovat jako přílohu nebo samostatné jídlo.
Zeleninu a brambory vydrhněte, osušte a ostrým nožem do každého kusu udělejte zářezy asi 2 mm od sebe, dokrojte vždy jen asi do 3. Pomůže, když zeleninu položíte mezi dvě špejle, které poslouží jako zarážka.
Šťávu z jednoho pomeranče promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a nasekaným tymiánem, marinádou důkladně potřete zeleninu tak, aby se dostala i do zářezů. Vše naskládejte na plech, osolte, opepřete a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 15 minutách přidejte na plech pomeranč nakrájený na kolečka.
3
Čočku uvařte tak, aby byla na skus. Slijte zbylou vodu a ještě horkou čočku promíchejte s listy špenátu a cibulí pokrájenou na tenké klínky. Dochuťte solí, pepřem a lžící olivového oleje. Čočkovou směs přidejte na plech k takřka hotové zelenině a dopečte ještě asi 5 minut.