• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelenina do polévky
Napište svůj komentář k receptu

Zelenina do polévky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelenina do polévky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mrkev
    • 450
      g kapusta
    • 300
      g petržel
    • 300
      g celer
    • 250
      g kedlubna
    • 200
      g květák
    • 200
      g cibule
    • 150
      g pórek
    • 50
      g česnek
    • 8
      ks celerová nať (Stonků)
    • 15
      ks petrželová nať (Stonků)
    • 200
      g sůl
    • 400
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu postrouháme, natě nakrájíme. V nádobě rozehřejeme máslo a přidáme všechnu zeleninu a sůl. Dusíme přibližně 20-30 minut. Ještě horké plníme do malých, přesnídávkových skleniček a ještě sterilujeme 20 minut na 85 °C.
2
Do polévky přidáváme před dokončením. Po otevření skladujeme v ledničce a rychle spotřebujeme. Z uvedené dávky je asi 19 skleniček.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Celestýnské nudle do polévky

Celestýnské nudle do polévky

Krupičkové nočky do polévky

Krupičkové nočky do polévky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hhh hh | 6. 12. 2007 11:05

    vole

  • Maruš | 22. 6. 2006 18:06

    Paní Zdeňko,dík za odpověd,taky si myslím,že to "drží"ta sůl.Tak ještě pouvažuju,jak to udělám.

  • Zdeňka | 21. 6. 2006 21:11

    Paní Maruško,já mám recept z dvojnásobné dávky zeleniny a 1 kg soli.Dusí se taky 30 minut.Zelenina je hodně slaná,proto už většinou polévky nesolím nebo jen opatrně.Takže pro to větší množství soli není nutná sterilizace.

  • Maruš | 20. 6. 2006 17:30

    Zdeňko,to je fajn,že máte vyzkoušeno,že se nekazí bez sterilizace.Recept mám od sousedky,ta též ale zavařuje.Bude s tím méně práce.Měla jsem kdysi i nějaké nezdary a tak nyní dělám tzv.na jistotu.A stačí to dusit jen těch 30 minut,nebo déle?A taky kolik dáváte soli,ta též asi hraje svou roli.Díky.

  • Zdeňka | 20. 6. 2006 16:17

    Tuto zeleninu dělám už pomalu dvacet let,po naplnění skleniček zaliju lžíci rozpuštěného másla,zavíčkuji a nezavařuji.Vydrží v pohodě 2 roky,proto ji dělám z větší dávky na 2 roky.Zeleninu i natě melu na masovém mlýnku.Teď nemám po ruce přesný recept,ale myslím,že dávám více soli.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Dušení Zavařování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Celerová nať Česnek Cibule Kapusta Kedlubna Květák Máslo Mrkev Petržel Petrželová nať Pórek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Plněný cop

Plněný cop

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Mazané řízky

Mazané řízky

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Houbová bramboračka

Houbová bramboračka

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Doporučujeme

20 minut
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

272
Čokoládovo-banánové muffiny
Čokoládovo-banánové…
47
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
29
Dýňová tortila
Dýňová tortila
29
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
25
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Něrgešová (49) bojující s rakovinou mozku: Statečný návrat na obrazovku! Překvapení v přímém přenosu

Něrgešová (49) bojující s rakovinou mozku: Statečný návrat na obrazovku! Překvapení v přímém přenosu

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

  • Recepty.cz
  • Zelenina do polévky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact