Báječný pokrm s vůní exotiky - to je zelené thajské karí s krevetami, cuketou, cibulí, kokosovým mlékem a nezbytnou zelenou kari pastou. Uvařte si k této chutné směsi udon nudle a originální dobrota je na světě.
Ve woku rozehřejte lžíci oleje a orestujte na půlkolečka nakrájenou červenou cibuli a nahrubo nakrájenou cuketu, asi 2 minuty. Nyní přidejte kari pastu a krevety a po půl minutě zalijte kokosovým mlékem. Nechte asi 4 minuty probublávat.
Nudle ponořte do vroucí vody a povařte asi 1 minutu. Slijte je a rozdělte do misek. Zalijte kari omáčkou, posypte koriandrem a pokrájenou červenou chilli papričkou.
3
Tip: K zelenému karí se dokonale hodí thajská bazalka čili „holly basil“. Pokud na ni narazíte, neváhejte ji použít.