• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelené špagety
Napište svůj komentář k receptu

Zelené špagety

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelené špagety
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 100
      g šunka libová (např. krůtí)
    • 1
      svazek petrželka
    • 1
      stroužek česnek
    • vlašské ořechy několik
    • 1
      lžíce parmazán strouhaný (nemusí být)
    • 130
      g špagety
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Ve velké pánvi rozehřejte asi půl lžíce olivového oleje a osmažte na něm šunku, nakrájenou na drobné nudličky. Dejte stranou. Na pesto promíchejte jemně nasekanou petržel s utřeným česnekem a jemně mletými ořechy. Vmíchejte zbylý olej, dochuťte solí, pepřem a případně sýrem. Směs můžete připravit i v robotu. Nejprve rozmixujte petržel a ořechy, komínkem ve víku přilejte olej a nakonec vmíchejte zbylé přísady. Dejte si vařit vodu na těstoviny a dobře ji osolte. Pánev se šunkou dejte znovu na oheň, vmíchejte 2 až 3 lžíce petrželkové směsi, promíchejte a prohřejte. Špagety uvařte tak, aby zůstaly pevné na skus, asi 8 minut. Sceďte a vsypte do pánve s omáčkou, dobře promíchejte a ihned podávejte.
2
Know-how: Jemně nasekané byliny smíchané s olivovým olejem a dochucené ořechy, česnekem a parmazánem, to je italské pesto. To nejpůvodnější takzvané janovské, tvoří bazalka a piniová jadérka. Podle tohoto vzoru se ale dnes připravují pesta z nejrůznějších bylin a oříšků a také ze sušených rajčat (tzv. červené pesto). V uzavřené nádobce a v chladu vydrží domácí pesto několik dnů, vždy je ale lepší připravit si čerstvou dávku a hned ji zkonzumovat. Toto ochucovadlo je také ideální příležitostí ke kuchyňským experimentům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelené noky

Zelené noky

Zelené fazolky s vejci

Zelené fazolky s vejci

Zelené fazolky na tymiánu a česneku

Zelené fazolky na tymiánu a česneku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Z těstovin Uzeniny Červen Oběd Večeře Smažení Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Olivový olej Parmazán Pepř mletý Petrželka Špagety Sůl Šunka Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Salát z červené řepy s hruškou

Salát z červené řepy s hruškou

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

43
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
38
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
31
Drobenkový štrúdl
Drobenkový štrúdl
27
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí Massaman karí s…
24
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Houslista Černý prodělal rakovinu jako Něrgešová: Dávali mu jen 3 týdny života!

Houslista Černý prodělal rakovinu jako Něrgešová: Dávali mu jen 3 týdny života!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Zelené noky
Zelené noky
Zelené risotto s chřestem a krevetami
Zelené risotto s chřestem a krevetami
Zelené smoothie s pampeliškovými květy
Zelené smoothie s pampeliškovými květy
Zelené tagliatelle
Zelené tagliatelle
Zelené thajské karí s krevetami a udon nudlemi
Zelené thajské karí s krevetami a udon…
Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
  • Recepty.cz
  • Zelené špagety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact