• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelené natě do salátů
Napište svůj komentář k receptu

Zelené natě do salátů

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelené natě do salátů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • slunečnicový olej
    • ocet
    • zelená nať Petrželka, kopr, pažitka, libeček atp.

Postup přípravy receptu

1
Zelené natě omyjeme a na drobno nakrájíme nebo v robotu promixujeme (ne na kaši). Můžeme dělat směs, nebo jednotlivé druhy natí samostatně. Nakrájené v míse smícháme s olejem a octem. V malých skleničkách skladujeme v lednici přes celou zimu.
2
Používáme na grilovaná masa nebo do různých salátů.
3
Poznámka: množství oleje a octa je 3 díly octa na 1 díl oleje - příklad: 750 ml octa na 250 ml oleje a přizpůsobit se dle množství zelených natí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou

Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou

Chilli con carne s kořeněnými oříšky a fetou v zelené kukuřičné placce

Chilli con carne s kořeněnými oříšky…

Zelené noky

Zelené noky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 13. 8. 2008 13:14

    Tiež si bylinky mrazím, každú zvlášť, umyjem, nechám osušiť a dám do mikroténového sáčku. Zrolujem, vytlačím pritom vzduch a šup do mrazáku.

  • Jana Pátková | 13. 8. 2008 11:05

    Simčo, pažitku, petržel, celerovou, libečkovou,cibulkovou nať - stříhám a mrazím každou zvlášť, udělám si také mixíka do jednoho sáčku, todle používám do polévek, ale do salátu jsem udělala tento receptík, uvidíme.Včera jsem posekala 1 kg pažitkové a 1/2 kg petrželové natě, takže mám zásobu do r.2010 - ha, hi Jana.

  • Klára Keselyova | 13. 8. 2008 10:42

    Ja som roky dávala vňate /podľa druhu/ nakrájané do formy na kocky ľadu. Trocho som zakvakpala vodou a keď to zmrzlo, vysypala som kocky do mikroténového sáčku a skladovala v mrazničke. Keď bolo tzreba, vybrala som 1-2 kocky, podľa potreby a vydržali vždycelú zimu aj do novej úrody.

  • Věra Štroblová | 13. 8. 2008 08:01

    Jano mám ještě zbyteček natí v lednici od loňska a jsou v poho. Dávám je do salátů i na brambory, krásně to voní. Dík za jedničku :-)

  • Simča Sládková | 13. 8. 2008 03:15

    Já tedy natě raději mrazím. Očistím, operu, osuším, dám do mikrotéňáku a nechám zamrazit. Vydělám ven a fofrem podrtím válečkem na nudle... A podrcené lístky nasypu do krabičky od Ramy nebo něčeho podobného. A pak v případě potřeby lžičkou nasypu do polévky - salátu - pomazánky přesně tolik, kolik potřebuji a bez dalších příměsí a příchutí.

  • Jana Pátková | 12. 8. 2008 21:59

    Ano, dala jsem 1, ale komentář mě uletěl, takže ručo-fedro nastříháno - namixováno a založeno do lednice, voní to moc krásně, také vypadá, uvidíme na jaře, pokud to vydrží.

  • zdenka . | 4. 9. 2006 16:39

    Ja vňate sekám tak,že si nimi naplním hrnček vezmem nožnice a jednoducho ich postrihám v hrnčeku na aké drobné kusky chceme.

  • Airan | 4. 9. 2006 16:28

    Verko, vyborny napad, dekuji!

  • Šárka Tkáčová | 4. 9. 2006 12:58

    Řekla bych,že mlýnek na maso není vhodný,jelikož zničí hodně vitamínů.Alespoň my jsme doma měli klasický a nůž a kolečko s dírkami tradičně rezivěly , když se dokonale neutřely.V dnešní době udělají velkou službu různé sekáčky s noži z nerezi.

  • helenus | 4. 9. 2006 12:42

    Keď nám mama dala krájať petržlenovú vňať a nám sa nechcelo, tiež sme si vymysleli zlepšovák. Prehnali sme ju cez ručný mlynček na mäso. Vňať je síce nakrájaná na dobulinko, ale aspoň sme to mali skoro bez práce :-)

  • Jaroslava Oumarová | 4. 9. 2006 11:03

    Můj muž vymyslel zlepšovák na krájení velkého množství natí a bylinek: proženu je strojkem na krájení nudlí.Jinak tento nápad je skvělý, bazalku zkusím, protože se špatně suší a mražená je po rozmrznutí jako hadr:-(

  • Věra | 4. 9. 2006 11:01

    Když jí máte dost tak proč ne.... nebo se může promíchat s jinými natěmi snad se nepoperou

  • Alena Tarabová | 4. 9. 2006 10:58

    Věrko, to zní lákavě, jdu se podívat na zahradu, co mi tam zbylo. Co takhle bazalka?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Svačina Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ocet Slunečnicový olej Zelená nať
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s lososem

Zeleninový salát s lososem

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Bramborová polévka s houbami a uzeninou

Bramborová polévka s houbami a…

Švestkové buchty

Švestkové buchty

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Česneková plec

Česneková plec

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

87
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
75
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
35
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
34
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
25
Korejská rýže Bibimbap
Korejská rýže Bibimbap

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Slováček jel z nemocnice za Gelemovou: Rázná reakce Dády!

Slováček jel z nemocnice za Gelemovou: Rázná reakce Dády!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

  • Recepty.cz
  • Zelené natě do salátů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact