• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelené natě do salátů
Napište svůj komentář k receptu

Zelené natě do salátů

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelené natě do salátů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • slunečnicový olej
    • ocet
    • zelená nať Petrželka, kopr, pažitka, libeček atp.

Postup přípravy receptu

1
Zelené natě omyjeme a na drobno nakrájíme nebo v robotu promixujeme (ne na kaši). Můžeme dělat směs, nebo jednotlivé druhy natí samostatně. Nakrájené v míse smícháme s olejem a octem. V malých skleničkách skladujeme v lednici přes celou zimu.
2
Používáme na grilovaná masa nebo do různých salátů.
3
Poznámka: množství oleje a octa je 3 díly octa na 1 díl oleje - příklad: 750 ml octa na 250 ml oleje a přizpůsobit se dle množství zelených natí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou

Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou

Zelené noky

Zelené noky

Chilli con carne s kořeněnými oříšky a fetou v zelené kukuřičné placce

Chilli con carne s kořeněnými oříšky…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 13. 8. 2008 13:14

    Tiež si bylinky mrazím, každú zvlášť, umyjem, nechám osušiť a dám do mikroténového sáčku. Zrolujem, vytlačím pritom vzduch a šup do mrazáku.

  • Jana Pátková | 13. 8. 2008 11:05

    Simčo, pažitku, petržel, celerovou, libečkovou,cibulkovou nať - stříhám a mrazím každou zvlášť, udělám si také mixíka do jednoho sáčku, todle používám do polévek, ale do salátu jsem udělala tento receptík, uvidíme.Včera jsem posekala 1 kg pažitkové a 1/2 kg petrželové natě, takže mám zásobu do r.2010 - ha, hi Jana.

  • Klára Keselyova | 13. 8. 2008 10:42

    Ja som roky dávala vňate /podľa druhu/ nakrájané do formy na kocky ľadu. Trocho som zakvakpala vodou a keď to zmrzlo, vysypala som kocky do mikroténového sáčku a skladovala v mrazničke. Keď bolo tzreba, vybrala som 1-2 kocky, podľa potreby a vydržali vždycelú zimu aj do novej úrody.

  • Věra Štroblová | 13. 8. 2008 08:01

    Jano mám ještě zbyteček natí v lednici od loňska a jsou v poho. Dávám je do salátů i na brambory, krásně to voní. Dík za jedničku :-)

  • Simča Sládková | 13. 8. 2008 03:15

    Já tedy natě raději mrazím. Očistím, operu, osuším, dám do mikrotéňáku a nechám zamrazit. Vydělám ven a fofrem podrtím válečkem na nudle... A podrcené lístky nasypu do krabičky od Ramy nebo něčeho podobného. A pak v případě potřeby lžičkou nasypu do polévky - salátu - pomazánky přesně tolik, kolik potřebuji a bez dalších příměsí a příchutí.

  • Jana Pátková | 12. 8. 2008 21:59

    Ano, dala jsem 1, ale komentář mě uletěl, takže ručo-fedro nastříháno - namixováno a založeno do lednice, voní to moc krásně, také vypadá, uvidíme na jaře, pokud to vydrží.

  • zdenka . | 4. 9. 2006 16:39

    Ja vňate sekám tak,že si nimi naplním hrnček vezmem nožnice a jednoducho ich postrihám v hrnčeku na aké drobné kusky chceme.

  • Airan | 4. 9. 2006 16:28

    Verko, vyborny napad, dekuji!

  • Šárka Tkáčová | 4. 9. 2006 12:58

    Řekla bych,že mlýnek na maso není vhodný,jelikož zničí hodně vitamínů.Alespoň my jsme doma měli klasický a nůž a kolečko s dírkami tradičně rezivěly , když se dokonale neutřely.V dnešní době udělají velkou službu různé sekáčky s noži z nerezi.

  • helenus | 4. 9. 2006 12:42

    Keď nám mama dala krájať petržlenovú vňať a nám sa nechcelo, tiež sme si vymysleli zlepšovák. Prehnali sme ju cez ručný mlynček na mäso. Vňať je síce nakrájaná na dobulinko, ale aspoň sme to mali skoro bez práce :-)

  • Jaroslava Oumarová | 4. 9. 2006 11:03

    Můj muž vymyslel zlepšovák na krájení velkého množství natí a bylinek: proženu je strojkem na krájení nudlí.Jinak tento nápad je skvělý, bazalku zkusím, protože se špatně suší a mražená je po rozmrznutí jako hadr:-(

  • Věra | 4. 9. 2006 11:01

    Když jí máte dost tak proč ne.... nebo se může promíchat s jinými natěmi snad se nepoperou

  • Alena Tarabová | 4. 9. 2006 10:58

    Věrko, to zní lákavě, jdu se podívat na zahradu, co mi tam zbylo. Co takhle bazalka?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Svačina Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ocet Slunečnicový olej Zelená nať
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Trojbarevná buchta

Trojbarevná buchta

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Brokolicový salát IV.

Brokolicový salát IV.

Mexické fajitas

Mexické fajitas

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Rychlá směs na špagety

Rychlá směs na špagety

Rohlíčky a pletýnky

Rohlíčky a pletýnky

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

159
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
114
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka s mákem
85
Rybí koláčky na knedlíku
Rybí koláčky na knedlíku
57
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
49
Skořicové šneky
Skořicové šneky

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Zelené natě do salátů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact