• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Zelené natě do salátů
Napište svůj komentář k receptu

Zelené natě do salátů

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelené natě do salátů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • slunečnicový olej
    • ocet
    • zelená nať Petrželka, kopr, pažitka, libeček atp.

Postup přípravy receptu

1
Zelené natě omyjeme a na drobno nakrájíme nebo v robotu promixujeme (ne na kaši). Můžeme dělat směs, nebo jednotlivé druhy natí samostatně. Nakrájené v míse smícháme s olejem a octem. V malých skleničkách skladujeme v lednici přes celou zimu.
2
Používáme na grilovaná masa nebo do různých salátů.
3
Poznámka: množství oleje a octa je 3 díly octa na 1 díl oleje - příklad: 750 ml octa na 250 ml oleje a přizpůsobit se dle množství zelených natí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou

Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou

Zelené noky

Zelené noky

Chilli con carne s kořeněnými oříšky a fetou v zelené kukuřičné placce

Chilli con carne s kořeněnými oříšky…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 13. 8. 2008 13:14

    Tiež si bylinky mrazím, každú zvlášť, umyjem, nechám osušiť a dám do mikroténového sáčku. Zrolujem, vytlačím pritom vzduch a šup do mrazáku.

  • Jana Pátková | 13. 8. 2008 11:05

    Simčo, pažitku, petržel, celerovou, libečkovou,cibulkovou nať - stříhám a mrazím každou zvlášť, udělám si také mixíka do jednoho sáčku, todle používám do polévek, ale do salátu jsem udělala tento receptík, uvidíme.Včera jsem posekala 1 kg pažitkové a 1/2 kg petrželové natě, takže mám zásobu do r.2010 - ha, hi Jana.

  • Klára Keselyova | 13. 8. 2008 10:42

    Ja som roky dávala vňate /podľa druhu/ nakrájané do formy na kocky ľadu. Trocho som zakvakpala vodou a keď to zmrzlo, vysypala som kocky do mikroténového sáčku a skladovala v mrazničke. Keď bolo tzreba, vybrala som 1-2 kocky, podľa potreby a vydržali vždycelú zimu aj do novej úrody.

  • Věra Štroblová | 13. 8. 2008 08:01

    Jano mám ještě zbyteček natí v lednici od loňska a jsou v poho. Dávám je do salátů i na brambory, krásně to voní. Dík za jedničku :-)

  • Simča Sládková | 13. 8. 2008 03:15

    Já tedy natě raději mrazím. Očistím, operu, osuším, dám do mikrotéňáku a nechám zamrazit. Vydělám ven a fofrem podrtím válečkem na nudle... A podrcené lístky nasypu do krabičky od Ramy nebo něčeho podobného. A pak v případě potřeby lžičkou nasypu do polévky - salátu - pomazánky přesně tolik, kolik potřebuji a bez dalších příměsí a příchutí.

  • Jana Pátková | 12. 8. 2008 21:59

    Ano, dala jsem 1, ale komentář mě uletěl, takže ručo-fedro nastříháno - namixováno a založeno do lednice, voní to moc krásně, také vypadá, uvidíme na jaře, pokud to vydrží.

  • zdenka . | 4. 9. 2006 16:39

    Ja vňate sekám tak,že si nimi naplním hrnček vezmem nožnice a jednoducho ich postrihám v hrnčeku na aké drobné kusky chceme.

  • Airan | 4. 9. 2006 16:28

    Verko, vyborny napad, dekuji!

  • Šárka Tkáčová | 4. 9. 2006 12:58

    Řekla bych,že mlýnek na maso není vhodný,jelikož zničí hodně vitamínů.Alespoň my jsme doma měli klasický a nůž a kolečko s dírkami tradičně rezivěly , když se dokonale neutřely.V dnešní době udělají velkou službu různé sekáčky s noži z nerezi.

  • helenus | 4. 9. 2006 12:42

    Keď nám mama dala krájať petržlenovú vňať a nám sa nechcelo, tiež sme si vymysleli zlepšovák. Prehnali sme ju cez ručný mlynček na mäso. Vňať je síce nakrájaná na dobulinko, ale aspoň sme to mali skoro bez práce :-)

  • Jaroslava Oumarová | 4. 9. 2006 11:03

    Můj muž vymyslel zlepšovák na krájení velkého množství natí a bylinek: proženu je strojkem na krájení nudlí.Jinak tento nápad je skvělý, bazalku zkusím, protože se špatně suší a mražená je po rozmrznutí jako hadr:-(

  • Věra | 4. 9. 2006 11:01

    Když jí máte dost tak proč ne.... nebo se může promíchat s jinými natěmi snad se nepoperou

  • Alena Tarabová | 4. 9. 2006 10:58

    Věrko, to zní lákavě, jdu se podívat na zahradu, co mi tam zbylo. Co takhle bazalka?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Svačina Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ocet Slunečnicový olej Zelená nať
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ostrá tvarohová pomazánka

Ostrá tvarohová pomazánka

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

Bohaté řízky

Bohaté řízky

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Potahovací hmota

Potahovací hmota

Celerová surimi pomazánka

Celerová surimi pomazánka

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Nepečené kokosové kostky

Nepečené kokosové kostky

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

88
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
33
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
31
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
28
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Gregory Peck (†87) bojoval na KVIFF se zánětem střeva: Bartoška mu zachránil život!

Gregory Peck (†87) bojoval na KVIFF se zánětem střeva: Bartoška mu zachránil život!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

  • Recepty.cz
  • Zelené natě do salátů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact