• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelené halušky s nivovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Zelené halušky s nivovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelené halušky s nivovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 450
      g mražený špenát
    • hladká mouka dle potřeby
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g slanina
    • 2
      dl mléko
    • 125
      g zakysaná smetana
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      ks měkký sýr Bambino, nebo jiný
    • 200
      g sýr niva
    • 100
      g parmazán

Postup přípravy receptu

1
Špenát rozmrazíme, ochutíme solí a pepřem. Do vychladlého vmícháme vejce, a mouky tolik, aby jsme měli husté těsto a mohli házet halušky do osolené vroucí vody. Mezitím ve velkém hrnci (nejlépe ve woku) rozškvaříme slaninu nakrájenou na proužky. Na slaninu hážeme uvařené halušky. Na talíři polijeme nivovou omáčkou: ohřejeme mléko se smetanou, přidáme sýry a utřený česnek. Vaříme, dokud se sýry nerozpustí, omáčku necháme převařit a odstavíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Masové nudličky s cuketovo-nivovou omáčkou

Masové nudličky s cuketovo-nivovou…

Kuřecí nudličky s nivovou omáčkou

Kuřecí nudličky s nivovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Bábská | 18. 9. 2007 10:56

    Výborné, včera byly k večeři, ale protože moji chlapi nejedí sýrovou omáčku, anglickou jsem smíchala s nakrájenou uzeninou, opekla do křupava a promíchala s haluškami. Úplně chrochtali blahem. :-)

  • Jana | 20. 9. 2006 11:28

    Špenátové noky vařím,jsou pěkně zelené,na poprvé mi na to doma koukali všelijak,ale snědli to.Jen místo slaniny polévám rozpuštěným máslem a sypu strouhaným uzeným sýrem.

  • M | 29. 9. 2005 18:59

    To je dobrotka...

  • Tereza Jarčušková | 22. 9. 2005 07:31

    Barborka, myslím si, že ten špenát prejde, ja robím podobné noky. On je totiž na jemno nasekaný, pokiaľ ho kúpite v obchode mrazený. Ak máte čerstvý, tak ho rozmixujte.

  • Barbora | 20. 9. 2005 18:53

    Já je dělám přes cedník, projde to

  • Barbara | 20. 9. 2005 16:44

    Joj to zní dobře. Halušky jsou moje oblíbené jídlo. Akorát je nikdy neházím nebo nekrájím z prkna, ale nechám je "propadat" speciálním cedníkem. Tím mi ten špenát ale asi neprojde, tak nevim, nevim co s tím. Bojím se, že z prkna mi z toho vzejdou moc velké kusy. No vyzkousim a uvidim, kdyztak to budou noky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Oběd Večeře Vaření Levně Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Měkký sýr Mléko Mražený špenát Parmazán Pepř mletý Slanina Sůl Sýr Niva Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Domácí Rumcajs

Domácí Rumcajs

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Minipizzy - šnečci

Minipizzy - šnečci

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Salát z buřtů

Salát z buřtů

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Rohlíčky a pletýnky

Rohlíčky a pletýnky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

24
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
24
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
21
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Zelené halušky s nivovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact