• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Zelené halušky s nivovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Zelené halušky s nivovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelené halušky s nivovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 450
      g mražený špenát
    • hladká mouka dle potřeby
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g slanina
    • 2
      dl mléko
    • 125
      g zakysaná smetana
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      ks měkký sýr Bambino, nebo jiný
    • 200
      g sýr niva
    • 100
      g parmazán

Postup přípravy receptu

1
Špenát rozmrazíme, ochutíme solí a pepřem. Do vychladlého vmícháme vejce, a mouky tolik, aby jsme měli husté těsto a mohli házet halušky do osolené vroucí vody. Mezitím ve velkém hrnci (nejlépe ve woku) rozškvaříme slaninu nakrájenou na proužky. Na slaninu hážeme uvařené halušky. Na talíři polijeme nivovou omáčkou: ohřejeme mléko se smetanou, přidáme sýry a utřený česnek. Vaříme, dokud se sýry nerozpustí, omáčku necháme převařit a odstavíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Masové nudličky s cuketovo-nivovou omáčkou

Masové nudličky s cuketovo-nivovou…

Kuřecí nudličky s nivovou omáčkou

Kuřecí nudličky s nivovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Bábská | 18. 9. 2007 10:56

    Výborné, včera byly k večeři, ale protože moji chlapi nejedí sýrovou omáčku, anglickou jsem smíchala s nakrájenou uzeninou, opekla do křupava a promíchala s haluškami. Úplně chrochtali blahem. :-)

  • Jana | 20. 9. 2006 11:28

    Špenátové noky vařím,jsou pěkně zelené,na poprvé mi na to doma koukali všelijak,ale snědli to.Jen místo slaniny polévám rozpuštěným máslem a sypu strouhaným uzeným sýrem.

  • M | 29. 9. 2005 18:59

    To je dobrotka...

  • Tereza Jarčušková | 22. 9. 2005 07:31

    Barborka, myslím si, že ten špenát prejde, ja robím podobné noky. On je totiž na jemno nasekaný, pokiaľ ho kúpite v obchode mrazený. Ak máte čerstvý, tak ho rozmixujte.

  • Barbora | 20. 9. 2005 18:53

    Já je dělám přes cedník, projde to

  • Barbara | 20. 9. 2005 16:44

    Joj to zní dobře. Halušky jsou moje oblíbené jídlo. Akorát je nikdy neházím nebo nekrájím z prkna, ale nechám je "propadat" speciálním cedníkem. Tím mi ten špenát ale asi neprojde, tak nevim, nevim co s tím. Bojím se, že z prkna mi z toho vzejdou moc velké kusy. No vyzkousim a uvidim, kdyztak to budou noky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Oběd Večeře Vaření Levně Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Měkký sýr Mléko Mražený špenát Parmazán Pepř mletý Slanina Sůl Sýr Niva Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Doudlebské vdolky

Doudlebské vdolky

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Banánové řezy

Banánové řezy

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Cuketa na medu

Cuketa na medu

Pečené brambory

Pečené brambory

Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony

Krémová omáčka s kuřecím masem a…

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

64
Dýňová tortila
Dýňová tortila
49
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
48
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
43
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
38
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Zelené halušky s nivovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact