• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Zelené halušky s nivovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Zelené halušky s nivovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelené halušky s nivovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 450
      g mražený špenát
    • hladká mouka dle potřeby
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g slanina
    • 2
      dl mléko
    • 125
      g zakysaná smetana
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      ks měkký sýr Bambino, nebo jiný
    • 200
      g sýr niva
    • 100
      g parmazán

Postup přípravy receptu

1
Špenát rozmrazíme, ochutíme solí a pepřem. Do vychladlého vmícháme vejce, a mouky tolik, aby jsme měli husté těsto a mohli házet halušky do osolené vroucí vody. Mezitím ve velkém hrnci (nejlépe ve woku) rozškvaříme slaninu nakrájenou na proužky. Na slaninu hážeme uvařené halušky. Na talíři polijeme nivovou omáčkou: ohřejeme mléko se smetanou, přidáme sýry a utřený česnek. Vaříme, dokud se sýry nerozpustí, omáčku necháme převařit a odstavíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Masové nudličky s cuketovo-nivovou omáčkou

Masové nudličky s cuketovo-nivovou…

Kuřecí nudličky s nivovou omáčkou

Kuřecí nudličky s nivovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Bábská | 18. 9. 2007 10:56

    Výborné, včera byly k večeři, ale protože moji chlapi nejedí sýrovou omáčku, anglickou jsem smíchala s nakrájenou uzeninou, opekla do křupava a promíchala s haluškami. Úplně chrochtali blahem. :-)

  • Jana | 20. 9. 2006 11:28

    Špenátové noky vařím,jsou pěkně zelené,na poprvé mi na to doma koukali všelijak,ale snědli to.Jen místo slaniny polévám rozpuštěným máslem a sypu strouhaným uzeným sýrem.

  • M | 29. 9. 2005 18:59

    To je dobrotka...

  • Tereza Jarčušková | 22. 9. 2005 07:31

    Barborka, myslím si, že ten špenát prejde, ja robím podobné noky. On je totiž na jemno nasekaný, pokiaľ ho kúpite v obchode mrazený. Ak máte čerstvý, tak ho rozmixujte.

  • Barbora | 20. 9. 2005 18:53

    Já je dělám přes cedník, projde to

  • Barbara | 20. 9. 2005 16:44

    Joj to zní dobře. Halušky jsou moje oblíbené jídlo. Akorát je nikdy neházím nebo nekrájím z prkna, ale nechám je "propadat" speciálním cedníkem. Tím mi ten špenát ale asi neprojde, tak nevim, nevim co s tím. Bojím se, že z prkna mi z toho vzejdou moc velké kusy. No vyzkousim a uvidim, kdyztak to budou noky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Oběd Večeře Vaření Levně Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Měkký sýr Mléko Mražený špenát Parmazán Pepř mletý Slanina Sůl Sýr Niva Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Pizza na plech

Pizza na plech

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Treska v krustě

Treska v krustě

Bůčková roláda se špekem

Bůčková roláda se špekem

Celer z trouby

Celer z trouby

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

69
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Fazolky na kyselo
Fazolky na kyselo
36
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
29
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz ONLINE: Hvězdy se slétají na slavný festival: Vary jdou do varu! Bartoškův syn úřaduje před Puppem

ONLINE: Hvězdy se slétají na slavný festival: Vary jdou do varu! Bartoškův syn úřaduje před Puppem

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

  • Recepty.cz
  • Zelené halušky s nivovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact