• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zelená šakšuka
Napište svůj komentář k receptu

Zelená šakšuka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelená šakšuka
Zelená šakšuka
Zelená šakšuka
Zelená šakšuka
Zelená šakšuka
Zelená šakšuka
Zelená šakšuka
5fotografií
Nahrát fotku
 

Zeleninová směs zvaná šakšuka má svůj původ v severní Africe. Velké oblibě se ale těší především v Izraeli, kde se tradičně podává k snídani. Při přípravě využijeme například brokolici, špenát, cuketu, salát a samozřejmě vejce. Dejte si k ní pečivo a jogurt ochucený mátou a koriandrem.

Suroviny

4 porce
    • 70
      ml olivový olej
    • 2
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce římský kmín
    • 1
      ks zázvor cca 5 cm
    • 1
      ks chilli papričky
    • 2
      ks cuketa
    • 100
      g brokolice nejlépe stonková
    • 250
      g listový špenát čerstvý
    • 2
      ks list kadeřávku
    • 1
      ks salát little gem
    • 8
      ks vejce
    • limetková šťáva z 1 limetky
    • 100
      g listová zelenina směs listů (řepové, ředkvičkové...)
    • 1
      hrst granátové jablko vyloupaná zrnka
    • sůl
    • pepř mletý
    • pečivo k podávání
  • Ochucený jogurt
    • 55
      g máslo
    • 3
      lžíce máta čerstvá, nasekaná
    • 3
      lžíce koriandr čerstvý, nasekaný
    • 350
      g řecký jogurt - pravý

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi rozehřejte olej. Na něm restujte na středním plameni asi 10 minut cibuli nakrájenou na tenké plátky. Poté přidejte na plátky nakrájený oloupaný česnek, římský kmín, očištěný a nadrobno nasekaný zázvor a nasekanou chilli papričku. Restujte dalších 5 minut.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Přihoďte na tenká půlkolečka pokrájenou cuketu a brokolici rozebranou na drobné růžičky. Podlijte asi 150 ml vody a duste na mírném plameni 5 minut. Občas zeleninu promíchejte. Nyní do pánve vhoďte dobře omytý špenát, nasekaný kadeřávek a pokrájený salát little gem. Duste ještě další 3 minuty.
3
V zelenině vytvořte malé prohlubně a do nich vyklepněte vejce. Osolte, opepřete a nechte je na mírném plameni 12 minut ztuhnout.

RADA: Naměkko, nahniličko nebo natvrdo? Naučte se vařit vejce!

4
Připravte jogurt. Máslo pomalu rozpusťte v malém kastrolu. Zmírněte teplotu a nechte máslo pomalu pěnit, až zezlátne a začne vonět. Máslo s bylinkami vmíchejte do jogurtu, osolte a opepřete.
5
Šakšuku pokapejte limetkou a olivovým olejem. Posypte lístky, zrnky granátového jablka a podávejte s jogurtem a křupavým pečivem.

RADA: Jarní polévky ze zeleniny: Chřestová, špenátová nebo studená okurková

6
Recept najdete v novém čísle časopisu F.O.O.D.

RADA: Chci si předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jarní salát s vajíčky nahniličko

Jarní salát s vajíčky nahniličko

Křupavý jarní salát

Křupavý jarní salát

Jarní šakšuka

Jarní šakšuka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Česnek Chilli papričky Cibule Cuketa Granátové jablko Koriandr Limetková šťáva List kadeřávku Listová zelenina Listový špenát Máslo Máta Olivový olej Pečivo Pepř mletý Řecký jogurt - pravý Římský kmín Salát Sůl Vejce Zázvor

Avokádová pomazánka s lučinou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řez obližprst

Řez obližprst

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Pudinkový koláč III.

Pudinkový koláč III.

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy piškotové

Salát z červené řepy s křenem II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Květákové placky (DUKAN)

Květákové placky (DUKAN)

Jednoduchá žampionová směs

Jednoduchá žampionová směs

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Avokádová pomazánka s lučinou

Poslední sledované recepty

59
Ředkvičkové suflé s bramborem
Ředkvičkové suflé s…
36
Zbojnické kolínko
Zbojnické kolínko
33
Rychlý borůvkový koláč
Rychlý borůvkový koláč
29
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
27
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Zelená omeleta s hráškem
Zelená omeleta s hráškem
Zelená rajčata
Zelená rajčata
Zelená roláda s tvarohem a sušenými rajčaty
Zelená roláda s tvarohem a sušenými…
Zelené fazolky na tymiánu a česneku
Zelené fazolky na tymiánu a česneku
Zelené fazolky s vajíčkem a cottagem
Zelené fazolky s vajíčkem a cottagem
Zelené fazolky s vejci
Zelené fazolky s vejci
  • Recepty.cz
  • Zelená šakšuka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact