Troubu rozehřejte na 170 °C, plech vyložte pečicím papírem. Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky nejprve promíchejte s rozmrazeným špenátem a jogurtem a poté s moukou. Z bílků se špetkou soli našlehejte pevný sníh a zlehka jej vmíchejte k těstu. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech a asi 15 minut pečte. Hotové těsto nelepí na dotek a je pevné. Ještě horký plát překryjte dalším pečicím papírem a překlopte ho na něj, ještě horký zlehka zarolujte a nechte vychladnout.
Smíchejte pomazánkové máslo s tvarohem, nasekanými bylinkami a rajčaty, podle chuti osolte a opepřete. Náplní potřete rozbalený plát těsta a znovu zarolujte. Roládu nechte alespoň 1 hodinu odpočinout v chladu a poté nakrájejte a podávejte.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)