Když vám zbude doma rukola, neváhejte a připravte si třeba k večeři tuto výbornou omeletu. Kromě rukoly se v ní můžete těšit také na zelený hrášek a fetu. Jestliže ale máte raději aromatické sýry s modrou plísní, můžete použít i je.
Rukolu dejte do mixéru nebo elektrického kutru a několika rázy nasekejte nahrubo. Přidejte vejce, smetanu, sůl a pepř. Dobře promixujte, aby ve vaječné směsi byly opravdu malé kousky zelenách lístků.
Ve větší pánvi rozpusťte máslo, nechte pokrýt celou plochu pánve. Vlijte vaječnou směs a nastavte střední plamen. Jakmile začnou okraje omelety nepatrně tuhnout, začněte obracečkou hrnout vaječnou směs směrem ke středu pánve. Na prázdné místo na pánvi vždy nechte stéci dosud řídká vejce. Takto pokračujte, dokud spodek omelety nebude pevný, ale vršek stále ještě krémový.