Ananas oloupeme, odstraníme středový stvol, nakrájíme na malé kousky a odvážíme.
2
Do hrnce vložíme ananas a nalijeme jablečný mošt. Obsah sáčku Gelfix smícháme se dvěma polévkovými lžícemi cukru a přidáme k ovoci.
3
Za stálého míchání vaříme asi 1 minutu.
4
Přidáme zbytek cukru a přivedeme k varu, důkladně povaříme minimálně 5 minut. Na talířek kápneme 1-2 kávové lžičky právě svařeného želé. Pokud je želé po vychladnutí málo tuhé, vmícháme 2 zarovnané kávové lžičky kyseliny citronové.
5
Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
6
Sklenice během fáze chladnutí několikrát obrátíme, aby se kousky ananasu rovnoměrně rozdělily.