• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Želé kostky - Sučuk
Napište svůj komentář k receptu

Želé kostky - Sučuk

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Želé kostky - Sučuk
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek voda
    • 1,50
      hrnek cukr krystal
    • růžová voda 2-3 TS
    • potravinářské barvivo 2-3 kapky červené nebo zelené barvy
    • 3
      lžíce maizena
    • 3
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Nachystáme si pánev, kterou lehce vymažeme olejem (nebo sprejem) a vysypeme maizenou. V půl hrnku vody rozmícháme maizenu. Do větší mikrovlnkové mísy dáme zbylého půl hrnku vody a cukr. Vlníme na nejvyšší teplotě asi 4 minuty. Zamícháme. Cukr musí být úplně rozpuštěný. Přidáme vodu s maizenou a vlníme 8 minut, s dvěma zamícháními. Přidáme růžovou vodu a barvivo. Zamícháme. Znovu vlníme asi 4 minuty, nebo tak dlouho, dokud to nevypadá jako hustý rosol. (Nesmí padat z vařečky). Hmotu dáme do přichystaného pekáče a necháme zchladnout. Prosyjeme 3 lžíce maizeny a moučkového cukru. Nakrájíme ztuhlou hmotu na čtverečky a obalíme ve směsi. Necháme úplně zchladnout a ještě jednou obalíme.
2
Poznámka: jestliže nebyl řádně uvařen, neztuhne.
3
Autorem receptu je possum.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svěží dort / řez s bezinkovým želé

Svěží dort / řez s bezinkovým želé

Ovocná želé lízátka

Ovocná želé lízátka

Ovocné mléčné želé

Ovocné mléčné želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena Pešková | 26. 1. 2008 12:13

    Takže , musím dát za pravdu Evě F. a Radce.Tereza J. má na mysli asi jinou cukrovinku.

  • Helena Pešková | 26. 1. 2008 12:10

    Znovu a opět chci napsat, o těchto kostkách, co tu píšeme... se jedná o RAHAT- neboli SUČUK.U nás jsem to v obchodech neviděla snad 25-30 let, nicméně vloni v Řecku jsem to zahlédla prodávané na volno, i balené v originál krabičkách.

  • Tereza J. | 25. 1. 2008 17:28

    Radka, tie kocky si pamätám tiež, ale nie je to ono :)))

  • Radka | 25. 1. 2008 11:15

    Nemáte na mysli Rahat? To byly kostky z tuhého želé, prodával se na váhu. Já si to pamatuju tak asi před 30 roky.

  • Helena Pešková | 22. 1. 2008 00:07

    I já jsem tady se svou troškou do mlýna, tato cukrovinka se také nazývala SUČUK a můj tatínek měl prodejnu potravin v 50 - 60 letech a stálo tehdy 10 dekagramů - 0.90 haléřů

  • Hela - | 18. 1. 2008 15:09

    Evo F. jsem ráda, že si to pamatujete. Jako děti jsme tomu říkali asi jinak, ale fakt to stálo 1,- a prodávalo se to na váhu.

  • Eva F. | 18. 1. 2008 11:32

    Helenko, ty kostky byly nažloutlé nebo růžové, je to orientální cukrovinka a jmenuje se rahat (variant názvu je víc). 10 dkg stálo 1,- Kčs.

  • Ilona | 16. 1. 2008 11:50

    Růžová voda - to je barvivo?Děkuji.

  • Helena K. | 15. 1. 2008 15:55

    Heli,jmenovalo se to také "kočičí mýdlo,kačení mýdlo".Dnes se stále vyrábí pod názvem "šlehané mejdlíčko".V obchodech není,k výrobci se musí zajet,nebo objednat a nechat si zaslat.

  • Anonym | 15. 1. 2008 14:54

    ŽUŽU?

  • Hela - | 15. 1. 2008 13:07

    No, akorát že to není mejdlíčko. Myslím, že konzistence bude tuhé želé. Je to také pamlsek dávných dob a teď si zaboha nemohu vzpomenout na jeho název. Loni v létě na dovolené u moře v Černé hoře jsme si přesně tohle koupili a vzpomínali na mládí. Prodává se to jako kostky celé obalené ve škrobu s cukrem. Mejdlíčko je tuhá tabulka, která se láme.

  • Helena K. | 15. 1. 2008 11:13

    Pane Františku díky, přehlédla jsem. Jak budu mít čas, tak vyzkouším.Děkuji za ochotu!

  • Anonym | 15. 1. 2008 09:58

    Že by TS byly teaspoons - čajové lžičky?

  • Zdena L. | 15. 1. 2008 08:25

    Asi jsem poránu tupá, ale co je TS ?

  • František Brusák | 15. 1. 2008 06:51

    Pokud jsi přečtete postup přípravy tak moučkový cukr a 3 lžíce maizeny se je na konečný posyp.Musím všechny upozornit že jsem to ještě nedělal pouze sehnal.

  • Helena K. | 14. 1. 2008 18:35

    Františku,to je paráda,vy jste to našel !!!Jen velice prosím o vysvětlení s tou maizenou-jednou je tam 6 lžic a podruhé 3 lžíce.Mám tomu rozumět tak,že se maizena dává nadvakrát a tedy 9 lžic?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Zákusky Pro děti Svačina Vaření Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Maizena Moučkový cukr Potravinářské barvivo Růžová voda Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Rychlá tortilla

Rychlá tortilla

Zeleninové pohankové "rizoto"

Zeleninové pohankové "rizoto"

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

126
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s…
84
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
81
Fazole v rajské omáčce s paprikou
Fazole v rajské omáčce s…
54
Fežoáda
Fežoáda
53
Grilované vepřové koleno
Grilované vepřové koleno

Zajímavé články

Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

  • Recepty.cz
  • Želé kostky - Sučuk
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact