• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Želé kostky - Sučuk
Napište svůj komentář k receptu

Želé kostky - Sučuk

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Želé kostky - Sučuk
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek voda
    • 1,50
      hrnek cukr krystal
    • růžová voda 2-3 TS
    • potravinářské barvivo 2-3 kapky červené nebo zelené barvy
    • 3
      lžíce maizena
    • 3
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Nachystáme si pánev, kterou lehce vymažeme olejem (nebo sprejem) a vysypeme maizenou. V půl hrnku vody rozmícháme maizenu. Do větší mikrovlnkové mísy dáme zbylého půl hrnku vody a cukr. Vlníme na nejvyšší teplotě asi 4 minuty. Zamícháme. Cukr musí být úplně rozpuštěný. Přidáme vodu s maizenou a vlníme 8 minut, s dvěma zamícháními. Přidáme růžovou vodu a barvivo. Zamícháme. Znovu vlníme asi 4 minuty, nebo tak dlouho, dokud to nevypadá jako hustý rosol. (Nesmí padat z vařečky). Hmotu dáme do přichystaného pekáče a necháme zchladnout. Prosyjeme 3 lžíce maizeny a moučkového cukru. Nakrájíme ztuhlou hmotu na čtverečky a obalíme ve směsi. Necháme úplně zchladnout a ještě jednou obalíme.
2
Poznámka: jestliže nebyl řádně uvařen, neztuhne.
3
Autorem receptu je possum.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svěží dort / řez s bezinkovým želé

Svěží dort / řez s bezinkovým želé

Ovocná želé lízátka

Ovocná želé lízátka

Ovocné mléčné želé

Ovocné mléčné želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena Pešková | 26. 1. 2008 12:13

    Takže , musím dát za pravdu Evě F. a Radce.Tereza J. má na mysli asi jinou cukrovinku.

  • Helena Pešková | 26. 1. 2008 12:10

    Znovu a opět chci napsat, o těchto kostkách, co tu píšeme... se jedná o RAHAT- neboli SUČUK.U nás jsem to v obchodech neviděla snad 25-30 let, nicméně vloni v Řecku jsem to zahlédla prodávané na volno, i balené v originál krabičkách.

  • Tereza J. | 25. 1. 2008 17:28

    Radka, tie kocky si pamätám tiež, ale nie je to ono :)))

  • Radka | 25. 1. 2008 11:15

    Nemáte na mysli Rahat? To byly kostky z tuhého želé, prodával se na váhu. Já si to pamatuju tak asi před 30 roky.

  • Helena Pešková | 22. 1. 2008 00:07

    I já jsem tady se svou troškou do mlýna, tato cukrovinka se také nazývala SUČUK a můj tatínek měl prodejnu potravin v 50 - 60 letech a stálo tehdy 10 dekagramů - 0.90 haléřů

  • Hela - | 18. 1. 2008 15:09

    Evo F. jsem ráda, že si to pamatujete. Jako děti jsme tomu říkali asi jinak, ale fakt to stálo 1,- a prodávalo se to na váhu.

  • Eva F. | 18. 1. 2008 11:32

    Helenko, ty kostky byly nažloutlé nebo růžové, je to orientální cukrovinka a jmenuje se rahat (variant názvu je víc). 10 dkg stálo 1,- Kčs.

  • Ilona | 16. 1. 2008 11:50

    Růžová voda - to je barvivo?Děkuji.

  • Helena K. | 15. 1. 2008 15:55

    Heli,jmenovalo se to také "kočičí mýdlo,kačení mýdlo".Dnes se stále vyrábí pod názvem "šlehané mejdlíčko".V obchodech není,k výrobci se musí zajet,nebo objednat a nechat si zaslat.

  • Anonym | 15. 1. 2008 14:54

    ŽUŽU?

  • Hela - | 15. 1. 2008 13:07

    No, akorát že to není mejdlíčko. Myslím, že konzistence bude tuhé želé. Je to také pamlsek dávných dob a teď si zaboha nemohu vzpomenout na jeho název. Loni v létě na dovolené u moře v Černé hoře jsme si přesně tohle koupili a vzpomínali na mládí. Prodává se to jako kostky celé obalené ve škrobu s cukrem. Mejdlíčko je tuhá tabulka, která se láme.

  • Helena K. | 15. 1. 2008 11:13

    Pane Františku díky, přehlédla jsem. Jak budu mít čas, tak vyzkouším.Děkuji za ochotu!

  • Anonym | 15. 1. 2008 09:58

    Že by TS byly teaspoons - čajové lžičky?

  • Zdena L. | 15. 1. 2008 08:25

    Asi jsem poránu tupá, ale co je TS ?

  • František Brusák | 15. 1. 2008 06:51

    Pokud jsi přečtete postup přípravy tak moučkový cukr a 3 lžíce maizeny se je na konečný posyp.Musím všechny upozornit že jsem to ještě nedělal pouze sehnal.

  • Helena K. | 14. 1. 2008 18:35

    Františku,to je paráda,vy jste to našel !!!Jen velice prosím o vysvětlení s tou maizenou-jednou je tam 6 lžic a podruhé 3 lžíce.Mám tomu rozumět tak,že se maizena dává nadvakrát a tedy 9 lžic?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Zákusky Pro děti Svačina Vaření Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Maizena Moučkový cukr Potravinářské barvivo Růžová voda Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ananasová čína

Ananasová čína

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Masový vývar s petrželovými noky

Masový vývar s petrželovými noky

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Bramborovo-květákové placičky

Bramborovo-květákové placičky

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

290
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
201
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
95
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
92
Máslové řízky
Máslové řízky
73
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Želé kostky - Sučuk
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact