Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
horvatovicova@ddkobylisy.cz
|30. 11. 2011 07:23
Kdyby někdo věděl, kde se prodává tekutá petosa, dejte, prosím, vědět. Má úplně jinou chuť než dnes prodávané želírovací prostředky, je pikantní a není to žádná umělotina.
Dana Vařilová
|29. 9. 2009 08:39
Našla jsem toto:Petosa - přípravek pro zrychlenou přípravu džemů a marmelád. Modré balíčky pocházejí z roku 1981, žlutý z roku 1985. Cena 1,60 Kčs.Z toho usuzuji, že tzv. Pegtogel, Gelfix apod. je to samé, co stará Petosa. Jde o to, aby nám želé ztuhlo a kdo vyrábí džemy a marmelády ví, co s tím tyto přípravky udělají. A pokud se nemýlím, tak tento recept je ten, který dlouho hledám. Používá se jako vrchní želé na řezy a je čistě průhledné, má zdravou nechemickou chuť a vypadadá skvěle. Krom toho i déle vydrží, než kupované připravené.
Anonym
|19. 12. 2006 13:46
Petosa se myslím už pár let neprodává.
Anonym
|18. 12. 2006 22:54
Není jednodušší koupit hotový sáček s želé (např. Otker), ten je zaručený, postupujete-li podle návodu.Cena cca 5 Kč.
Ivana Přikrylová
|18. 12. 2006 19:09
Kde se Petosa prodá? Já znám jen Pektogel na zavařování, to je asi něco jiného že?