• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Želatinová mňamka
Napište svůj komentář k receptu

Želatinová mňamka

autor: DankaSip
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Želatinová mňamka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 100
      ml mléko
    • 180
      g hladká mouka
    • prášek do pečiva
  • Náplň:
    • 6
      plátek želatina
    • 500
      g bílý jogurt
    • cukr
  • Navrch:
    • želatina
    • ovoce

Postup přípravy receptu

1
Celá vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny - ruční šlehač na nejvyšším stupni min. 5 minut. Pak přidáváme po částech mléko smíchané s olejem a mouku s práškem do pečiva. Šleháme na nejnižší otáčky. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a pečeme na 180-200 °C asi 20 minut.
2
Po vychladnutí dáme vrstvu jogurtu s želatinou: želatinové plátky namočíme na 10 minut do chladné vody - asi 0,5 l. Jogurt smícháme s cukrem podle vlastní chuti (lepší je moučkový - rychleji se rozpustí). Namočenou želatinu lehce vymačkáme a přendáme do kastrolku, přidáme 2 lžíce vody ve které se namáčela a zahřejeme do rozpuštění - mícháme, nevaříme!! Do rozpuštěné želatiny přidáme asi 3 lžíce jogurtu s cukrem, důkladně rozmícháme a vlijeme do jogurtové směsi (nelít želatinu rovnou, srazila by se). Dáme na chvíli do lednice zatuhnou(10 min.). Směs natřeme na upečené a vychladlé těsto, poklademe ovocem podle chuti - větší kousky můžeme trochu zatlačit do jogurtu. Povrch pokryjeme vrstvou průhledné želatiny libovolné barvy - používám cukrárenské želé - extra silné. Je na 0,5 l tekutiny.
3
Příprava podle návodu začíná tuhnou po cca 10 minutách. Celá buchta se nechá dobře ztuhnout nejlépe přes noc - plátková želatina v jogurtu netuhne tak rychle jako želé navrchu.
4
Kdo by rád tučnější verzi, může nahradit jogurt kysanou smetanou, nebo lze kombinovat kysanou smetanu s ušlehanou šlehačkou. Kdo by rád vyšší vrstvu musí přidat i plátky želatiny - 6 plátků je na zhruba 0,5 l přidávaných ingrediencí t.j velký jogurt apod. Vrchní průhledné želé je nejlepší také z minimálně 0,5 litrů tekutiny, jinak je moc tenká vrstva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Želatinová vajíčka

Želatinová vajíčka

Mňamka štrúdl pro štíhlou linii - S.P.L.K.

Mňamka štrúdl pro štíhlou linii - S.P…

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové omáčce

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 9. 4. 2011 17:27

    ...výborné, ale hledal bych jí spíš u moučníků, dezertů... ;-)

  • Adušinka
    Adušinka | 7. 1. 2011 21:17

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • Lidka | 5. 1. 2011 08:13

    Já dělám domácí želatinu. V hrnečku si ohřeju šťávu z jakékoliv zavařeniny (podle chuti,aby se hodila k ovoci na zákusku)přidám například vanilkový puding a plynule míchám,aby nvznikly hrudky, jakobych vařila puding,dokuď není hustší :-) nedoslazuji protoze zavařeniny jsou uz hodne sladké, nasi rodine domaci želatina chutna více, ma vyraznejsi chut a je "domácí" 8-)

  • milinka | 24. 5. 2008 19:33

    Dneska jsem želatinový ztužovač vyzkoušela na zakysanou smetanu a funguje skvěle :-)

  • Miroslava Severová | 19. 5. 2008 07:56

    Děvčata, dávám Vám ještě jeden námět - koupila jsem "Želatinový ztužovač za studena" od dr. Oetkra. Ztužovač se vyšlehá s trochou vody - přesný návod je uveden na sáčku - a vmíchá do ušlehané šlehačky. Nechá ztuhnout v lednicic. Místo šlehačky se dá s úspěchem použít rozšlehaný tvaroh nebo jogurt. Teď už jen čekám až dozrajou jahůdky a rybíz a hurá do práce.

  • Dana ŠIPULOVÁ | 17. 5. 2008 16:57

    Skutečně do receptu patří hladká mouka a celý prášek do pečiva.Plátkovou želatinu kupuji běžně v Kauflandu,jak zkušeně podotkly jiné čtenářky, tak je tam co prášky do pečiva a van. cukr apod. tam je i cukr. želé. Přeji všem dobrou chuť.

  • Milinka | 13. 5. 2008 18:33

    Plátkovou želatinu mají běžně v Tescu i v Globusu

  • Daniela | 13. 5. 2008 13:32

    no pravě 1 hrnek je tak dva deci. ale co skusim to a uvidíme

  • Tereza J. | 13. 5. 2008 13:31

    Neviem ako autorka, ja robím podobný koláč a skutočne dávam hladkú múku, kľudne ju použite. A dávam doň tiež 1 celý prášok. Je to skoro totožný recept ako tento, len múky tam idú 2 hrnčeky, dala by som celý prášok.

  • Daniela | 13. 5. 2008 13:23

    prominte, eště chci vědět, jesli ten prášek celý? je na půl kila mouky

  • Daniela | 13. 5. 2008 13:21

    To určitě skusim. opravdu dávate hladkou mouku? ne polohrubou?

  • Tereza J. | 13. 5. 2008 13:03

    Želatínu môžete použiť akúkoľvek, len si prepočítajte množstvo podľa toho ako uvádza výrobca na sáčku a koľko máte objemu hmoty.

  • Miroslava Severová | 13. 5. 2008 12:12

    Nevím, želatinové plátky jsme kdysi kupovali v drogerii, ale těď jsem je už hodně dlouho nikde "nepotkala". U prášků do pečiva bývá jen želatina v prášku, myslím, že by se dala použít i ta.

  • Sylva Karešová | 13. 5. 2008 10:42

    Zdeno, normálně běžně v obchodech, tam někde, jako bývá prášek do pečiva :-)

  • Zdena Lehká | 13. 5. 2008 06:41

    Prosím pěkně - a kde se cukrárenské želé kupuje?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Ovoce Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s…

Rychlé langoše plněné sýrem

Rychlé langoše plněné sýrem

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
15
Klasická cmunda
Klasická cmunda
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v remosce
Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v…
Žebírka na zelí
Žebírka na zelí
Žebírko po mexicku
Žebírko po mexicku
Želatinová vajíčka
Želatinová vajíčka
Želé z jablek a ananasu
Želé z jablek a ananasu
Želé z růží
Želé z růží
  • Recepty.cz
  • Želatinová mňamka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact