• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zedníčkova polévka
Napište svůj komentář k receptu

Zedníčkova polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zedníčkova polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      l voda
    • hovězí maso jemné
    • brambory
    • kořenová zelenina směs (běžně se dá koupit v zelenině či na trhu)
    • 0,25
      l smetana
    • jíška
    • majoránka
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • maggi

Postup přípravy receptu

1
Do vařící se vody vložíme nakrájené brambory a zeleninovou směs, asi po 5 minutách přidáme hovězí maso, majoránku, kmín. Zalijeme smetanou, přidáme asi 2 kávové lžičky jíšky, podle chuti přidáme sůl, pepř, maggi a vaříme 15-20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Gulášová polévka z předního hovězího masa

Gulášová polévka z předního hovězího…

Žampionová polévka se sýrem

Žampionová polévka se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristýna Blažková | 9. 1. 2007 11:03

    Včera jsem polévku zkoušela a upřímně - žádná bomba... Jíst se to dalo, ale že bych se po tom utloukla, to tedy ne...

  • Marta P. | 21. 10. 2006 14:52

    Nejsem polévková, ale zkusila jsem a je opravdu vynikající. Hovězí jsem semlela a dala vařit přímo s bramborami. Kombinace majoránka - smetana se mi zdála zvláštní, ale skutečně to nemá chybu

  • Petr Z. | 17. 5. 2005 17:10

    tento recept můžete publikovat na webu

  • Petr Z. | 13. 5. 2005 13:10

    ano raději to maso povařet trochu déle doporučuji!!

  • Jana Tichá | 13. 5. 2005 09:45

    Právě jsem dovařila - je to málo. Buď budu příště dělat na miniaturní kostičky, nebo, a to spíš, maso si předvařím zvlášť. Jinak je vynikající! Budu vařit . Kdyby tak prababička věděla, pře právě dostala jedničku:o)))

  • as | 13. 5. 2005 09:07

    Také se mi zdá, že hovězí maso se musí vařit déle.

  • Křížová | 13. 5. 2005 09:00

    A neni to malo času vařit jen 15-20 min hovězí maso?

  • Petr Z. | 12. 5. 2005 18:32

    nakrájet na kostičky

  • Naďa | 12. 5. 2005 15:18

    Chci tuto polévku vyzkoušet,ale mám dotaz,maso dát vcelku,nebo taky nakrájet?Díky za odpověd.

  • Petr Z. | 12. 5. 2005 13:16

    tento recept se v naší rodině drží již dlouho po generace tento recept je prababičky prababička dělala ten to recept předpokládám že je tak z 18 stolětí nebo již déle a ta polévka je opravdu výtečná doporučuji!

  • Jaroslava Fibychová | 12. 5. 2005 13:14

    Hm.... Opravdu výtečná polévka hlavně to dobře dochutila ta smetana jak jste psal dělala jsem ji rodině a těm to chutnalo prosilili mě at ji udělám až příště přijede dcera s vnoučaty tak ji jim udělám děkuji že jste sem přidal tak úžasný recept vy jste kuchař?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hovězí maso Jíška Kmín Kořenová zelenina Maggi Majoránka Pepř mletý Smetana Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makrely na roštu

Makrely na roštu

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Pikantní okurkový salát

Pikantní okurkový salát

Palačinkové rolky (roládky)

Palačinkové rolky (roládky)

Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle

Sýrová omáčka s těstovinami…

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Pórková polévka se slaninou I.

Pórková polévka se slaninou I.

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

76
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
64
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
58
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
44
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
36
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hudba jako pokrm pro duši: Festival Rosa Bohemica rozezní výjimečná místa v Česku

Hudba jako pokrm pro duši: Festival Rosa Bohemica rozezní výjimečná místa v Česku

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Zedníčkova polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact