• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zebrové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Zebrové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zebrové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g máslo
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 4
      lžíce mléko
  • Náplň
    • 200
      g mleté ořechy
    • 150
      g cukr krupice
    • 200
      g rybízový džem

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto. To rozdělíme na 3 díly. Jeden vyválíme na velikost plechu a pomocí válečku přendáme na plech vymazaný tukem nebo použijeme pečicí papír. Potřeme polovinou džemu a posypeme polovinou ořechů smíchaných s cukrem (kdo má rád, může přidat skořici).
2
Zakryjeme druhým vyváleným těstem a opět potřeme džemem a posypeme ořechy. Na povrch položíme třetí placku a dáme péci do mírně vyhřáté trouby. Vychladlý moučník polejeme čokoládovou polevou a krájíme na malé kostky.
3
Tento moučník je jemný a křehký. Lze vynechat polevu. V tom případě ho ještě před pečením potřeme mlékem. Pro toho kdo má rád méně sladké moučníky, stačí k ořechům přidat jen 100 g cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 12. 8. 2006 11:54

    Airan,z tuku do těsta jsem ubrala 50g,naopak cukru jsem přidala víc,navážila jsem 40g.Ale v mém receptu se cukr už nesypal na ořechy,jen se plát těsta potřel vrstvičkou džemu,posypal sekanými ořechy,a dala se další vrstva těsta.Polevu jsem nedávala,jen se řezy pocukrovaly.

  • Airan Novakova | 12. 8. 2006 10:46

    Jano, mohla byste prosim upresnit vasi upravu? Dekuji.

  • Jana | 12. 8. 2006 09:18

    S tímhle receptem jsem kdysi dávno vyhrála soutěž pečeme s Herou.Jen se mi to těsto zdálo příliš tučné a málo sladké,tak jsem ho pak pro domácí pečení trochu upravila.

  • Zdeňka | 10. 8. 2006 19:51

    Mletý cukr=cukr moučka.

  • Anonym | 10. 8. 2006 19:06

    zajímavé, vyzkouším, můžu nahradit mletý cukr moučkou?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hladká mouka Máslo Mléko Mleté ořechy Prášek do pečiva Rybízový džem Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boubínské bramboráčky

Boubínské bramboráčky

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Pomazánka z Nivy s ořechy

Pomazánka z Nivy s ořechy

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Snadný štrůdl

Snadný štrůdl

Bezinkový džem (rosol) - květový

Bezinkový džem (rosol) - květový

Mayská horká čokoláda s chilli

Mayská horká čokoláda s chilli

Krůtí chilli con carne

Krůtí chilli con carne

Vajíčková pomazánka Rabat

Vajíčková pomazánka Rabat

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Masové koule na zelenině
Masové koule na zelenině
23
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého…
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
19
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Zebrové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact