Žebírka nasolíme a okořeníme dle chuti. Já použil pouze pepř, ale vhodný je i drcený kmín, mletá paprika, česneková pasta... Vše dle vlastní chuti.
2
Okapané zelí dáme do mísy, přidáme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, pokrájenou slaninu, protlak, papriku, cukr a sůl dle chuti. Vše promícháme a nasypeme do pekáčku, zapékací mísy nebo remosky.
Na zelnou směs naskládáme připravená žebírka, která pokapeme zlehka olejem, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů cca 50 - 60 minut. Podlévat není většinou nutné, ale to už si ohlídáme. Pak odklopíme a dopečeme doměkka a do barvy.
4
Podáváme s bramborovými noky, knedlíkem, gnocchi nebo jen s chlebem a sklenicí vychlazeného piva.