• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v remosce
Napište svůj komentář k receptu

Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v remosce

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 36
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v remosce
Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v remosce
Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v remosce
Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v remosce
Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v remosce
Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v remosce
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 900
      g vepřová žebírka masitá, cca
    • 1
      ks cibule velká
    • 200
      g cuketa mladá
    • 2
      ks rajčata
    • 120
      g čerstvé žampiony
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks červená paprika
    • sůl
    • čubrica nebo Adžika
    • olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

1
Žebírka nasolíme a okořeníme kořenící směsí čubrica nebo adžika. Zeleninu a žampiony pokrájíme na větší kusy, vložíme do remosky o průměru cca 25 cm a mírně osolíme. Můžeme ji také lehce okořenit kořenící směsí.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso

2
Na zeleninu rozložíme žebírka, která pokapeme olejem nebo rozpuštěným sádlem remosku zaklopíme, zapneme a bez podlití (zelenina pustí vody dost) pečeme cca hodinu.
3
Zeleninu necháváme stále na dně, nemícháme ji, otáčíme jen maso. Pokud budeme péct klasicky v troubě, tak pod poklicí, za občasné kontroly, případného polití dle potřeby a na posledních pár minut dopečeme žebírka dozlatova, bez zakrytí.

RADA: Jak upéct maso, aby bylo měkké a mělo křupavou kůžičku

4
Pokud nebudeme dopékat žebírka v poslední fázi pečení s vařenými brambory, můžeme jako přílohu zvolit špecle, noky, šťouchané brambory, rýži...

RADA: Výborné recepty na gril

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žebírko po mexicku

Žebírko po mexicku

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Medová žebra

Medová žebra

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Grilování & BBQ
Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Červená paprika Česnek Cibule Čubrica Cuketa Olej Rajčata Sůl Vepřová žebírka

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné sýrem

Papriky plněné sýrem

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Krůtí kostky se žampiony

Krůtí kostky se žampiony

Nudle s tvarohem

Nudle s tvarohem

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Kynuté buchty z remosky

Kynuté buchty z remosky

Kachní prsa a bramborové suflé

Kachní prsa a bramborové suflé

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

34
Pohanka s uzeným masem
Pohanka s uzeným masem
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
14
Zelná polévka s uzenými žebry
Zelná polévka s uzenými…
11
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Žampiony se smetanou
Žampiony se smetanou
Žampiony se šunkovou klobásou
Žampiony se šunkovou klobásou
Žampiony z pusinek
Žampiony z pusinek
Žebírka na zelí
Žebírka na zelí
Žebírko po mexicku
Žebírko po mexicku
Želatinová mňamka
Želatinová mňamka
  • Recepty.cz
  • Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v remosce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact