Všechny suroviny necháme 24 hodin louhovat v chladu. Poté přecedíme, přidáme 2 kg cukru a promícháme. Jelikož v sirupu není žádný konzervant, uchováváme jej v chladničce.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Bla.N.Ka
|17. 5. 2014 09:35
Podle tohoto receptu už dělám letošní druhou várku sirupu. Ta první je skvělá!
Jarča
|26. 3. 2014 13:36
Cetla jsem,že kopřivy sbírat jen do května,potom už mají hodně dusičnanů.Tak pozor na to,dělat sirup po celý rok.
Martin
|21. 5. 2012 21:36
Ahoj, ja jen ze sem delal sirup z kpriv dva krat a pozdava se mi spise jiny recept,tuto je moc slabe, naposledy sem to delal z hlavy a to : NA 1L vody : 130 vrsku mladych kopriv nebo kopriv do vysky 30 cm,2 citrony,1,2kg cukru,20g kys. citronove.koprivy po sberu oplachnout v studene vode,kratce pomixovat v mixeri s litrem vody šup s tim do hrnce, nechame 24 az 36 hod. luhovat.do jineho hrnce pridame nakrajene citrony na kolecka s kys. citronovou a trochou vody/ ja je jeste 15 minut varil aby citrony pustili tu chut/ taky nechame luhovat nebo povarime a sup s tim ke koprivkam , na sporak,pridat cukr a michat do zhoustnuti,on ani nemusi byt nejak husty ale ma skvelou chut.
Delal sem to podle receptu a vyslo mi z toho neco citronoveho,ten muj recept je vic koprivovy a sladsi.
Koprivovy sirup je supr osvezujici,cisti krev a ODVODNUJE JAK ĎAS.:-) brou chut.
ladislava staffenová
|23. 6. 2008 22:36
Já tedy autor nejsem,jen bych chtěla napsat svůj názor.Sirup jsem z kopřivy nedělala,aletsirup můžeme udělat z každě bylinky.Já kopřivu používám spíš jako čaj na čištění krve,zároveń podporuje i tvorbu červených krvinek a je výborný ještě při mnoha jiných problémech,a myslím,že pití sirupu jen ve vodě nebo ještě z jinými bylinkami (já to třeba míchám s jitrocelem,pelyňkem,pampeliškou a andělikou)nemusí být špatné.Ty léčivé látky tam jsou tak jako tak,já osobně bych asi ale využila jen bylinky bez té kyseliny citronové a snažila se sirup ochutit spíš přírodně.(med?)Laďka
Jana Remková
|23. 6. 2008 21:50
No,pije se s vodou,je bez konzervantů a barviv,ale pořád mi nějak uniká jeho léčivost,ikdyž vím,že kopřivy jsou zdravé.Bude autor tak hodný a poví nám to?Děkuji!
Dagmar
|23. 6. 2008 21:37
Ten sirup se pije s vodou. Výborná šťávička bez konzervantů a barviv. Dělám ho od jara do podzimu.
Wendy
|4. 6. 2008 09:08
Promiňte mou nevědomost: tento sirup je léčivý nebo jen tak do čaje? Děkuji
Květa
|20. 8. 2006 23:19
Aby to chutnalo i dětem, tak přidávám citronovou šťávu z obchodu. Je to výborné, ale dělat v květnu, z mladých kopřiv.