plechovka
sterilovaný hrášek
Menší (obsahem poloviční oproti fazolím)
2
ks
párky
Nožičky
sojová omáčka
chilli omáčka
zázvor - mletý
pepř mletý
majoránka
sůl
Postup přípravy receptu
1
Je zapotřebí velká pánev (průměr 28 cm). Cibuli rozčtvrtit a nakrájet na proužky, osmažit na oleji a másle do sklovata. Přidat na plátky nakrájené žampióny a řádně je osmažit, dokud nejsou vláčné. Přidat kečup a nechat chvíli prančit. Poté vsypat fazolky, fazole, hrách a na kolečka nakrájený párek, zalít vodou - nedávat jí zbytečně moc, pouze tak, aby se vše dalo dusit.
2
Do směsi vhodit půl kostky houbového bujónu, nastříkat sójovou omáčku (asi 1 a 1/2 polévkové lžíce, záleží na síle omáčky), chilli omáčku (stačí 1 lžíce), poprášit mletým zázvorem, přidat černý mletý pepř a majoránku. Osolit. Dusit pod pokličkou, dokud je zdrávo (asi čtvrt hoďky), občas promíchat. Během dušení uvařit těstoviny, nejlépe barevné kvůli estetičnosti krmě.
3
Až je vše hotovo, smíchat, promíchat. Lze podávat ihned nebo i studené, je možno sypati strouhaným sýrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Samcová
|5. 6. 2010 11:16
Vynikající! Jsem moc ráda, že jsem tento recept objevila. Měla jsem plechovku hrášku s baby karotkami i ta je v tom moc dobrá. Kdyby to šlo, posílám jedniček víc. Velký dík za recept.
Kateřina Dvořáková
|1. 8. 2007 15:59
Vypadá to velmi zajímavě. Tak to dnes zkusím a uvidíme. Dám vědět
Marťa z Bru
|19. 1. 2007 12:26
Divím se, že nikdo nenapsal nějaký komentář. Já jsem si toto jídlo velice oblíbila a dělám ho často. je to vážně mňamka. Manžel nejdříve ohrnoval nos, ale jakmile ochutnal, začla si přidávat a pro mě zůstal skoro prázdný hrnec :o))). Pane Čevoro, musím vám to znovu pochválit!
Marťa z Bru
|10. 8. 2006 23:02
Je to výborné!!! Přidávám ještě pálivou papričku a nechám uležet do druhého dne. Hodnotím 1.