Zdravé mlsání je populární, ne každému ale chutná. Díky jednoduchému triku s kakaem můžete připravit koláč ze špaldové mouky a nikdo to nepozná. Přidejte oblíbené ovoce a po zdravém koláči se jen zapráší.
Troubu předehřejte na 170°C. V pánvi si pomalu rozehřejte máslo. Připravte si nepřilnavý pekáč a vymažte ho máslem.
2
Smíchejte špaldovou mouku, prášek do pečiva a kakao. Ve druhé míse vyšlehejte cukr krupici a vanilkový cukr společně s vejci do hladké, světlé a nadýchané pěny. K rozehřátému máslu přidejte mléko a vlijte do vyšlehané pěny z cukru a vajec. Vše dohromady pomalu promíchejte. Na závěr do směsi přidejte mouku s práškem do pečiva a kakaem, zamíchejte.
Pomocí lžičky nebo nože přidávejte do těsta mascarone a velmi jemně ho vmíchejte. Těsto vlijte do připraveného pekáče, nahoru dejte ještě pár kousků mascarpone a ozdobte koláč ovocem. Koláč pečte ve střední pozici zhruba 30 minut.
4
TIP: Přidáním kakaa do celozrnné mouky získá těsto skvělou chuť. Navíc kakao skvěle zakamufluje neobvyklou barvu špaldové mouky.