• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zdravý ovesný dortík
Napište svůj komentář k receptu

Zdravý ovesný dortík

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zdravý ovesný dortík
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • KORPUS
    • 200
      g ovesné vločky
    • 70
      ml mléko nízkotučné
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce med
  • KRÉM
    • 1
      balení puding (libovolná příchuť)
    • 100
      g nízkotučný tvaroh
    • 100
      g pomazánkové máslo -bez příchuti
  • NÁPLŇ
    • 200
      g čerstvé ovoce

Postup přípravy receptu

1
DORT:
2
Mléko s vločkami přivedeme k varu a asi dvě minuty povaříme. Odstavíme hrnec z plotny a přidáme vajíčko a med. Vlijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem nebo do promazané silikonové formy (forma musí být vyšší). Dáme do trouby předehřáté na 200°C, necháme péct asi 10-15 minut.
3
KRÉM:
4
Uvaříme pudink a vmícháme ostatní ingredience.
5
Vyndáme dort a potřeme ho trochou krému. Na krém naskládáme 100 g ovoce. Znovu potřeme a znovu naskládáme 100 g ovoce a naposledy potřeme. Dort dáme na 10 minut do trouby, které jsme snížili teplotu na 180°C.
6
Vyndáme dort a vršek posypeme libovolnou posypkou (ovoce, sušené ovoce, müsli, ořechy, čokoládové hoblinky...).
7
Dort necháme vychladnout nebo jej dáme do ledničky. Někomu se dort může zdát nesladký, ale jinak by to nebylo zdravé. Pokud máte pocit, že vám cukr bude chybět, přidejte si ho libovolně do těsta nebo do krému.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zdravý a výborný dietní ovesný koláč s tvarohem

Zdravý a výborný dietní ovesný koláč…

Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový crumble)

Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový…

Ostružinovomalinový ovesný koláč

Ostružinovomalinový ovesný koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucane | 28. 3. 2014 14:32

    zkoušela jsem to ale bez pundingu a pomazánkového másla a bylo to výborné, doporučuju

  • Stepaaa | 25. 3. 2014 19:36

    Recept moc dobrý, akorát 70ml mléka to je trochu málo ne? Dala jsem tam zhruba 200ml. Spodek mám tužší, ale jinak chuťově super, půlka už je pryč a to před chvílí stuhnul:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Zdravě i chutně Moučníky Dorty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé ovoce Med Mléko nízkotučné Nízkotučný tvaroh Ovesné vločky Pomazánkové máslo Puding Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské brambory

Selské brambory

Sojčí těstovinový salát

Sojčí těstovinový salát

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečené těstoviny co dům dal

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Bramborový salát

Bramborový salát

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

64
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
55
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
46
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
35
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
35
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Zdravý dietní dort
Zdravý dietní dort
Zdravý chléb do formy
Zdravý chléb do formy
Zdravý kakaový chlebíček z červené řepy
Zdravý kakaový chlebíček z červené řepy
Zdravý ovocný koláč ze špaldové mouky
Zdravý ovocný koláč ze špaldové mouky
Zdravý salátek
Zdravý salátek
Zdravý sirup z kopřiv
Zdravý sirup z kopřiv
  • Recepty.cz
  • Zdravý ovesný dortík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact