Sojový granulát uvaříme v osolené vodě, scedíme ho. V hrnci na trošce oleje smažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme k ní na tenčí plátky nakrájené stroužky česneku a po chvilce i na malé kostičky nakrájenou papriku, společně smažíme, dokud paprika trochu nezměkne a necháme zchladnout. Marinované tofu nakrájíme na malé kostičky, smícháme ho s uvařeným soj. granulátem, přidáme osmaženou směs z cibule, česneku a papriky, syrová vejce, koření a strouhanku na zahuštění hmoty a řádně promícháme. Vymazaný a strouhankou vysypaný srnčí hřbet poté naplníme do poloviny hotovou směsí, doprostřed podélně vtlačíme párky a vedle párků naskládáme na měsíčky pokrájená uvařená vejce, aby byly párky v obležení. Na to navrstvíme zbytek hmoty, zahladíme, srnčí hřbet překryjeme alobalem a vložíme do trouby, kde pečeme při 220 °C. Po cca půlhodince pečení alobal sundáme a necháme péct nezakryté, aby se udělala kůrčička. Ke konci teplotu snížíme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Simča B.
|8. 11. 2008 10:59
Opravdu vynikající :o) Dělali jsme společně s přítelem, voněl celý byt. Už se těším, až si ji zase příště uděláme a rozodně řadím mezi oblíbené. Dávám obrovskou 1 :o)
Vlaďka Daranská
|27. 10. 2008 21:39
:-))to máte pravdu,Oldo:-).. ale když by se do ní šoupnul klasický párek nebo buřtík.....:-)) Vegeťáky ale taky nejsou k zahození...asi to nakonec přejmenuju;-))
Olda G
|27. 10. 2008 19:03
Ten název je zavádějící! To já dělám zdravější sekanou! S masem asi 1/2 na1/2. Tohle by se mohlo jmenovat ZDRAVÁ sekaná :o))