Mrkve, petržel a celer se nakrájí na tenká kolečka, dá se vařit, vody v hrnci bude o polovinu více než zeleniny - ne moc, aby se nemuselo zahušťovat, nebo slívat, přišlo by se tak o cenný rutin z pohanky.
2
Přidá se zeleninový bujon, bobkové listy.
3
Na pánvi se na olivovém oleji osmaží na kostky nakrájená cibule spolu s klobáskou na tenká kolečka, přidá se do hrnce se zeleninou.
4
Přidáme díl propláchnuté pohanky, dva díly propláchnuté červené čočky a 8minut vaříme.
5
Odstavíme, osolíme mořskou solí, pepřem, okyselíme balzamikem (jemnější než klasický ocet, ale může být i ten) a necháme pod pokličkou 15 minut odstát.
Děkuji za recept, pohanku i červenou čočku vařím často, ale ještě mě nenapadlo je smichat. První den to bylo dobré, ale druhý den studené úplně skvostné! Klobáska do teplé varianty byla fajn (přidávala jsem ji s osmaženou cibulkou až na talíři), pokud seženete bio a bez éček jako jsme měli my, tak proč ne? ;-) Pohanku přidávám až když je čočka hotová, pak povařím už jen minutu a šup s tím aspoň na 20 minut do peřin :-D
Antonia Trusková
|19. 3. 2009 00:42
Recept je chutný a jednoduchý na prípravu. Názov hovorí o "Zdravej...". Myslím, že nie je veľa receptov, ktoré toto slovo uvádzajú už v názve. Čo keby sa vypustila klobása aby bol este zdravší?