Kuře zevnitř i zvenku opaprikujeme, opepříme a až potom osolíme (aby sůl neucpala póry, koření lépe vnikne do masa). Slaninu nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kolečka. Kůži kuřete nakrojíme a tupým nožem, oddělíme kůži od masa po celém povrchu tak, abychom celé kuře mohli prošpikovat slaninou a cibulí. Zdeformované kuře vložíme do pekáče, podlejeme na 1 cm vysoko vodou a přikryté dáme do rozpálené trouby. Po 15 min. snížíme teplotu na minimum a pečeme: 1 kg kuřete = 1 hod. pečení. Občas kuře obrátime a polejeme šťávou. Na poslední čtvrthodinu kuře odkryjeme, potřeme olejem, troubu zapneme naplno a dopečeme do křupava.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|7. 5. 2007 16:47
Zkoušeli jste to někdo na venkovním grilu? Moc by mě to zajímalo v tomto grilovacím období ....
Anonym
|25. 7. 2006 17:59
Tenhle recept už v kuchařce je s názvem kuře plněné pod kůží, je tu už něco přes rok nejméně
Jaroslava Oumarová
|8. 5. 2006 19:13
Terezko, byla to příjemná a chutná variace na kuře stokrát jinak. Rodina posílá 1*.
Tereza Jarčušková
|25. 4. 2006 06:55
Myslím, že cesnak by neuškodil. To ma nenapadlo, vidíš, viac hláv, viac rozumu. Najbližšie vyskúšam.
Pavlína Svitáková
|24. 4. 2006 13:59
Takto připravené kuře musí být bezva - slaninka,cibule !!Pokud nakládám nebo peču kuře,vždy dávám koření s máslem i pod kůži.Maso je lépe ochucené .A toto zkusím i na gril.Cibule se nebude připalovat a trochu dám i dovnitř kuřete.Obměna - sneslo by to i česnek,že?
Tereza Jarčušková
|24. 4. 2006 13:07
Iba pod kožu, Airan, nešpikovať.
Airan
|24. 4. 2006 12:10
Terezko, recept vypada zajimave, jen jsem nepochopila, tou slaninou a cibuli plnime pod kuzi, nebo prospikujeme?