• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Žďárský koláč babičky Kostelecký
Napište svůj komentář k receptu

Žďárský koláč babičky Kostelecký

autor: DvorakovaKaterina
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žďárský koláč babičky Kostelecký
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto:
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
    • 50
      g máslo
  • Na krém:
    • tvaroh
    • 200
      g brambory vařené
    • 50
      g cukr
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, cukru, prášku do pečiva, vejce a másla si uděláme žmolenku. 2/3 nasypeme na dno vymazané a vysypané formy. Na žmolenku rozetřeme krém, který si vytvoříme smícháním tvarohu, vychladlých a najemno nastrouhaných brambor, cukru a vajíčka. Na krém nasypeme zbytek žmolenky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C, přibližně 20-30 minut (dokud žmolenka nezrůžoví).
2
Toto množství je zhruba na kulatou dortovou formu. Když chci péct na plechu, peču z dvojité dávky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Koláč Ladovy babičky

Koláč Ladovy babičky

Jablkový koláč od babičky

Jablkový koláč od babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kamca macikova | 2. 7. 2008 14:28

    tento recept se mi moc libi,urcite vyzkousim v nejblizsi dobe.dotaz-s tim sacekm to pak ale stejne musite nozem rozetrit,ze?diky

  • Amy | 22. 7. 2007 18:52

    moc dobré to je

  • Jana Cz. | 12. 6. 2007 20:41

    Lžička je dobrý způsob, ale ještě rychlejší je nanášení zdobícím pytlíkem nebo úplně obyčejným sáčkem, kterému ustříhneme růžek.

  • Hela - | 12. 6. 2007 15:24

    Pokud roztíráte hmotu na "pohyblivý základ" např. žmolenku , je nejlepší nabírat krém malou lžičkou a pokládat jeden bobeček-mezera-další bobeček-mezera atd. a potom ty mezery zamazat špičkou nože nebo vidličkou. Velikost mezer závisí na tom, jestli mám krému hodně nebo málo, aby se mi nestalo, že mi dojde.

  • Kateřina Dvořáková | 12. 6. 2007 10:37

    Poznámka, kterou jsem zapomněla - krém na žmolenku roztírat opatrně, není řídký a žmolenka není jednotné těsto, takže to jde hůř... Ale jde to :c)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr Cukr krupice Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Dvojbarevný jablečný koláč

Dvojbarevný jablečný koláč

Smetanový dortík

Smetanový dortík

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

45 minut
Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

49
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
35
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…
23
Dýňová tortila
Dýňová tortila
18
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
18
Kotlety se sýrovohořčičnou náplní
Kotlety se…

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Blesk.cz Seriáloví fanoušci v slzách: Tragická smrt hvězdy Cosby Show!

Seriáloví fanoušci v slzách: Tragická smrt hvězdy Cosby Show!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

  • Recepty.cz
  • Žďárský koláč babičky Kostelecký
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact