• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Žďárský koláč
Napište svůj komentář k receptu

Žďárský koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žďárský koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 240
      g cukr
    • 100
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 3
      balení tvaroh
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      ks vejce 1-2
    • ovoce Jakékoliv, meruňky, jablka, rebarbora

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy a vidličkou smísíme tak, aby vznikla konzistence drobenky.
2
Smícháme tvarohy s pudinkovým práškem, vanilkovým cukrem a vejci. Na hlubší plech vyložený pečícím papírem rozložíme dvě třetiny drobenky, na ni rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe ovocem a nakonec posypeme zbylou drobenkou.
3
Pečeme na 180 °C asi 30 minut.
4
Poloviční množství ingrediencí vystačí do dortové formy (všech ingrediencí na těsto polovina, na náplň 1 tvaroh, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 1 pudink)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křehký koláč s kaštanovým pyré

Křehký koláč s kaštanovým pyré

Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou

Jednoduchý koláč s rebarborou a…

Domažlický koláč

Domažlický koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeňka Raindlová | 4. 5. 2010 20:36

    Výborný, rychlý a jednoduchý koláč. Ideální na léto, až bude čerstné ovoce. Teď jsem ho pekla s rebarborou, neměla jsem 3 tvarohy, tak jsem to doplnila bílým jogurtem, ale bylo třeba přidat trochu cukru. Dávám za 1.

  • Irena Klasová | 28. 5. 2009 13:13

    Paní Lenko děkuji za radu, příště to zkusím s tvarohem a jogurty. Jako ovoce pro změnu zkusím meruňky, sice je už v obchodě nabízejí, ale jsou ještě tvrdé a drahé, hlavně u nás.

  • Lenka Schneiderová | 27. 5. 2009 15:37

    pokud je tužší tvaroh, lze dát 1 tvaroh 2 bílé jogurty

  • Irena Klasová | 26. 5. 2009 10:07

    Koláč jsem pekla v sobotu, jako ovoce jsem použila rebarboru a jahody. Koláč byl rychlý a velice dobrý. Akorát se mi pracovalo špatně s tvarohem, musela jsem přidat ještě jedno vajíčko, aby šla náplň dobře roztírat na těsto. Měla jsem od Želetavy a ten byl trochu tužší, jiný jsem u nás v pátek nesehnala. Příště zkusím s tvarohem od Olmy, jestli ho seženu v jiné prodejně (tam ho občas dostávají), ten bývá lepší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Ovoce Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Pomazánka z Nivy s ořechy

Pomazánka z Nivy s ořechy

Rohlíčky bez cukru

Rohlíčky bez cukru

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou

Gnocchi se slaninou, špenátem a…

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Máslové řízky
Máslové řízky
32
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
28
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
27
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Životní trauma hvězdy Kamarádů: Antonín Navrátil (67): Válka se soudci kvůli dceři!

Životní trauma hvězdy Kamarádů: Antonín Navrátil (67): Válka se soudci kvůli dceři!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

  • Recepty.cz
  • Žďárský koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact