• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Žďárský koláč
Napište svůj komentář k receptu

Žďárský koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žďárský koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 240
      g cukr
    • 100
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 3
      balení tvaroh
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      ks vejce 1-2
    • ovoce Jakékoliv, meruňky, jablka, rebarbora

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy a vidličkou smísíme tak, aby vznikla konzistence drobenky.
2
Smícháme tvarohy s pudinkovým práškem, vanilkovým cukrem a vejci. Na hlubší plech vyložený pečícím papírem rozložíme dvě třetiny drobenky, na ni rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe ovocem a nakonec posypeme zbylou drobenkou.
3
Pečeme na 180 °C asi 30 minut.
4
Poloviční množství ingrediencí vystačí do dortové formy (všech ingrediencí na těsto polovina, na náplň 1 tvaroh, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 1 pudink)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domažlický koláč

Domažlický koláč

Rybízový koláč s tvarohem I.

Rybízový koláč s tvarohem I.

Ostružinovomalinový ovesný koláč

Ostružinovomalinový ovesný koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeňka Raindlová | 4. 5. 2010 20:36

    Výborný, rychlý a jednoduchý koláč. Ideální na léto, až bude čerstné ovoce. Teď jsem ho pekla s rebarborou, neměla jsem 3 tvarohy, tak jsem to doplnila bílým jogurtem, ale bylo třeba přidat trochu cukru. Dávám za 1.

  • Irena Klasová | 28. 5. 2009 13:13

    Paní Lenko děkuji za radu, příště to zkusím s tvarohem a jogurty. Jako ovoce pro změnu zkusím meruňky, sice je už v obchodě nabízejí, ale jsou ještě tvrdé a drahé, hlavně u nás.

  • Lenka Schneiderová | 27. 5. 2009 15:37

    pokud je tužší tvaroh, lze dát 1 tvaroh 2 bílé jogurty

  • Irena Klasová | 26. 5. 2009 10:07

    Koláč jsem pekla v sobotu, jako ovoce jsem použila rebarboru a jahody. Koláč byl rychlý a velice dobrý. Akorát se mi pracovalo špatně s tvarohem, musela jsem přidat ještě jedno vajíčko, aby šla náplň dobře roztírat na těsto. Měla jsem od Želetavy a ten byl trochu tužší, jiný jsem u nás v pátek nesehnala. Příště zkusím s tvarohem od Olmy, jestli ho seženu v jiné prodejně (tam ho občas dostávají), ten bývá lepší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Ovoce Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr s česnekem

Kapr s česnekem

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Křupavé cibulové kroužky

Křupavé cibulové kroužky

Krůtí guláš s těstovinami

Krůtí guláš s těstovinami

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Meruňkové smoothie

Meruňkové smoothie

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

144
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
68
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
39
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
37
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Karel Gott (†80): Nečekané svědectví o konci jeho života!

Karel Gott (†80): Nečekané svědectví o konci jeho života!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

  • Recepty.cz
  • Žďárský koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact