• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Žďárský koláč
Napište svůj komentář k receptu

Žďárský koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žďárský koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 240
      g cukr
    • 100
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 3
      balení tvaroh
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      ks vejce 1-2
    • ovoce Jakékoliv, meruňky, jablka, rebarbora

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy a vidličkou smísíme tak, aby vznikla konzistence drobenky.
2
Smícháme tvarohy s pudinkovým práškem, vanilkovým cukrem a vejci. Na hlubší plech vyložený pečícím papírem rozložíme dvě třetiny drobenky, na ni rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe ovocem a nakonec posypeme zbylou drobenkou.
3
Pečeme na 180 °C asi 30 minut.
4
Poloviční množství ingrediencí vystačí do dortové formy (všech ingrediencí na těsto polovina, na náplň 1 tvaroh, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 1 pudink)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a…

Křehký koláč s kaštanovým pyré

Křehký koláč s kaštanovým pyré

Fofr rybízový (višňový) koláč / bublanina

Fofr rybízový (višňový) koláč /…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeňka Raindlová | 4. 5. 2010 20:36

    Výborný, rychlý a jednoduchý koláč. Ideální na léto, až bude čerstné ovoce. Teď jsem ho pekla s rebarborou, neměla jsem 3 tvarohy, tak jsem to doplnila bílým jogurtem, ale bylo třeba přidat trochu cukru. Dávám za 1.

  • Irena Klasová | 28. 5. 2009 13:13

    Paní Lenko děkuji za radu, příště to zkusím s tvarohem a jogurty. Jako ovoce pro změnu zkusím meruňky, sice je už v obchodě nabízejí, ale jsou ještě tvrdé a drahé, hlavně u nás.

  • Lenka Schneiderová | 27. 5. 2009 15:37

    pokud je tužší tvaroh, lze dát 1 tvaroh 2 bílé jogurty

  • Irena Klasová | 26. 5. 2009 10:07

    Koláč jsem pekla v sobotu, jako ovoce jsem použila rebarboru a jahody. Koláč byl rychlý a velice dobrý. Akorát se mi pracovalo špatně s tvarohem, musela jsem přidat ještě jedno vajíčko, aby šla náplň dobře roztírat na těsto. Měla jsem od Želetavy a ten byl trochu tužší, jiný jsem u nás v pátek nesehnala. Příště zkusím s tvarohem od Olmy, jestli ho seženu v jiné prodejně (tam ho občas dostávají), ten bývá lepší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Ovoce Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sendvič s tuňákem

Sendvič s tuňákem

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Marokánky IV.

Marokánky IV.

Žampionová polévka se zakysanou smetanou

Žampionová polévka se zakysanou…

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Salámový dort

Salámový dort

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

50
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
32
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
27
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
25
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
23
Tatarský biftek II.
Tatarský biftek II.

Zajímavé články

Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Bartoškova (†78) rodina na rozloučení: Skrývání a tichý manévr na poslední chvíli

Bartoškova (†78) rodina na rozloučení: Skrývání a tichý manévr na poslední chvíli

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

  • Recepty.cz
  • Žďárský koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact