maso
zbytky z kuřete, krůty, králika nebo vepřové pečeně
1
ks
cibule
1
špetka
sůl
1
špetka
pepř mletý
1
lžička
petrželka
100
g
sýr
na posyp - 20-30%
Postup přípravy receptu
1
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody. Mezitím nakrájíme cibulku na jemno, maso na kostičky. Po 15-ti minutách rozpálíme na sucho pánev. Na pánvi osmahneme na sucho maso s cibulkou. Důležité je neustále míchat. Když cibulka zesklovatí, maso se rozpadá, přilijeme rýži i s vývarem a společné dodusíme doměkka. (Kontrolujeme, podléváme vodou.) Když je rýže měkká, přidáme mraženou zeleninu. Povaříme cca další 3 minutky, v průběhu dochutíme nasekanou petrželkou, pepřem a solí.