Brambory nastrouháme na bramborovém struhadle, feferonku nadrobno nakrájíme, cibuli jemně posekáme a česnek prolisujeme.
2
Vše dáme do mísy a okořeníme. Zelí pokrájíme bez košťálů a žeber na úzké proužky, spaříme v horké vodě, vymačkáme a přidáme do mísy. Vše zahustíme moukou, vmícháme vejce a smažíme větší silnější placky po obou stranách dozlatova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ondrej Závora-Benický
|13. 1. 2012 20:11
Pre anonymo a samozrejme aj pre ostatných.
V Spanielsku sa varí výlucne na olivovom oleji, takze to nie je pravda, co ste napísali.
Anonym
|4. 9. 2007 23:50
A odkypak není olivový olej na smažení vhodný? Pravda je, že panenský je dražší a nejlepší léčebné účinky na cévy má při použití ve studené kuchyni, ale to za prvé neznamená, že by se v teplé kuchyni nemohl použít, a za druhé si na smažení můžete koupit levnější olivový olej lisovaný za tepla.
anonymo
|3. 9. 2007 18:53
Jen tak pro informaci - olivový olej na smažení není vhodný! Používá se do studených mís, předkrmů a salátů.
Pepa
|27. 1. 2006 13:50
Až na to sádlo skvĕlé. Mnohem chutnĕjší a zdravší na olivovém oleji!