• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zbojnická rožeň
Napište svůj komentář k receptu

Zbojnická rožeň

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zbojnická rožeň
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřové maso
    • 300
      g vepřová játra
    • 120
      g slanina
    • 200
      g cibule
    • 3
      lžíce sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • grilovací koření
    • hladká mouka
  • Poleva
    • 2
      ks paprika
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou fólií). Maso necháme odpočinout do druhého dne. Před přípravou si pokrájíme slaninu na plátky, játra na kousky, plátky naloženého masa nakrájíme na odpovídající velikost. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a rozdělíme na lístky.
2
Na jehly či špejle napichujeme strídavě vždy po plátku masa, slaniny, jater a cibule a opět masa až do vyčerpání zásob. Takto připravený rožeň opékáme na rozpáleném sádle a přitom ho obracíme. Můžeme také ale grilovat. Solíme a kořeníme až při konci tepelné úpravy.
3
Doplníme salátem z paprik a rajčat. Ten připravíme tak, že si nakrájíme cibuli, rajčata a papriky a vše osmahneme na troše oleje. Jakmile zelenina pustí tekutinu, tak ji osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Teplou zeleninu použijeme jako přílohu ke špízu, který podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Kunětický rožeň

Kunětický rožeň

Zbojnická pečínka

Zbojnická pečínka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 15. 9. 2012 09:29

    ...špízy s játry jsou dobré, smažená zelenina také, tu ale nekyselím, jen osolím a opepřím... a co s tou hladkou moukou? obalit v ní špízy? ...to bych je pak nedával na gril... ;-)

  • Příhodová | 14. 9. 2012 20:06

    Moc dobré, budu opakovat!

  • Ladia
    Ladia | 2. 11. 2010 11:01

    TA játra - číslo pomnožné :-S

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Grilovací koření Hladká mouka Olej Paprika Pepř mletý Rajčata Sádlo Slanina Sůl Vepřová játra Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolová polévka

Pikantní fazolová polévka

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Květákové makarony

Květákové makarony

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Kachní prsa a bramborové suflé

Kachní prsa a bramborové suflé

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

262
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
249
Máslové řízky
Máslové řízky
192
Dýňová tortila
Dýňová tortila
53
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
34
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Hvězda Ordinace Cibulková: Vyhazov z postu ředitelky! Jen po roce… Kolegové sepsali petici

Hvězda Ordinace Cibulková: Vyhazov z postu ředitelky! Jen po roce… Kolegové sepsali petici

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Další doporučené recepty:

Zázvorový čaj II.
Zázvorový čaj II.
Zázvorový dip
Zázvorový dip
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zbojnické kolínko
Zbojnické kolínko
Zbojnické kotlety
Zbojnické kotlety
Zbojnický salát
Zbojnický salát
  • Recepty.cz
  • Zbojnická rožeň
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact