Zázvor nastrouháme na hrubém struhadle. Loupat ho nemusíme, stačí ho jen dobře omýt, nebo vydrbat kartáčkem. Z citronu vymačkáme šťávu. Z bio citronu můžeme použít i žlutou část z kůry.
2
Ve slivovici rozmícháme připravený zázvor, citronovou šťávu (kůru) a med (lze přidat o trochu více). Vše necháme zhruba 3 dny macerovat (louhovat), pak přecedíme, naplníme do lahví a dle potřeby užíváme po frťánkách při kašli a nachlazení a na prohřátí (na spálení "červa"). Lze užívat i na kostce cukru tak, jako se dávali dětem nedobré kapky. Kalné zbarvení není naškodu, je to pozůstatek zázvorovu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Blanka Poláková
|13. 11. 2016 12:50
Máme scezeno, kal se drží jenom u dna, takže se nestačí ani zvířit při nalévání, tak už jsme dál necedili a je to teda bezvadný preparát :-*
Hela
|17. 4. 2016 10:22
Manzel si kazdym rokem dela hruskovici a vzdy mi da nekolik vzorku lahvi, abych mu je pry zkazila temito prisadami. Nakonec je stejne z vetsi casti vypije on, a jak mu chutna!
Marie Fuxová
|22. 10. 2015 12:08
Tenhle špiritus jsem před několika léty zkoušela podle nějakého časopisu.Bylo to výborné pití,ale co si pamatuji žádný likér pro slečinky to nebyl.
Lada
|9. 9. 2015 18:49
Je to výborné a jestli bude sirup fungovat i proti zimním neduhům místo léků, tak smekám před receptem.
detox
|19. 2. 2015 14:40
fíha :-S chuť tak robusní až masivní ale je to dobrý
Tenhle recept jsem dostala už loni, jen je tam vodka místo slivovice. Hned jsem vyzkoušela a letos znovu. Je to síla, ale chřipka se nám zatím vyhnula.