Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme na jemno. Dáme do hrnku a zalijeme horkou vodou. Necháme chvilku louhovat (přikryjeme) a pak přidáme med dle chuti a citronovou šťávu. Čaj je výborný pro dobrou kondici, moc dobrý a voňavý.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Elis
|26. 2. 2016 12:13
Vylila???? A kam, že to tak skvěle zabralo. To teda musí být skutečný zázrak !!!!!
Elis
|26. 2. 2016 12:10
Vylila ????? A kam, že to tak zabralo. To teda musí být skutečný zázrak !!!!!
fík
|16. 4. 2015 15:57
nooo, když ho spolkneš i s rozžhaveným čajníkem, je popálení nasnadě 8-)
Jitka
|17. 2. 2015 21:33
V žaludku máš pH 3-4, tak mi vysvětli to popálení...
Ronny
|9. 11. 2014 11:51
vypila nebo vylila do kanálu?? :-(
Kokšena
|16. 9. 2014 21:05
Skvělý recept. Včera večer jsem si čaj uvařila a za tepla vylila a dnes po nachlazení skoro ani stopy. Je to zázrak <:-)
Doktor Honý
|2. 10. 2013 21:35
Ahoj, nevím proč je to všude pravidlem, ale spařením zázvoru příjdete o všechny silice, které jsou antibakteriální, čili účinek proti nachlazení téměř nulový. Pokud tedy chcete léčit nachlazení, doporučuji si zázvor nastrouhat, vyčkat aby byl čaj teplý tak že udržíte v něm prst a poté do něj přidejte zázvor - nastrouhaný, citron, med. Ideální kombinace je šalvějový čaj smíchaný s mátový a obohacený o tyto ingredience. Vhodné pro ty, kteří nechtějí být v práci v horečkách déle jak 2 dny (léčba trvá na 75% pouhé dva dny). Ověřeno mnou, zvýší se tím imunita ( byl jsem 2x za rok nemocný a to vždy v epidemiích pouhé dva dny, čili 4 dny nemocný, nepotřeboval jsem ani nechodit do práce). Večer jsem si uvařil tento čaj, plnou konev a asi celý kořen o váze do 30g, ráno jsem si to udělal do análu kolečkovou klikou. :-$
phoebe
|25. 1. 2013 17:54
na tomhle čaji ujíždím každou zimu. Moc dobrý jako prevence nachlazení a chřipky. Protože nemám ráda sladké, většinou vynechám med, ale vždy přidám mátu. Nejlepší je čerstvá, ale stačí i sáček mátového čaje.
safada91
|25. 1. 2013 00:49
Já do něj ještě přidávám celou skořici, hřebíček, rozinky a kousky jablek. Je to moc dobrý čaj a dá se pít i studený. :-)
Dominika
|22. 1. 2013 17:20
Dobrý den , je mi 13 let a bolí mě v krku. Pomůže mi zazvorový čaj??
Eva
|14. 1. 2013 15:35
Ahoj, myslím si, že by bylo lepší čaj přecedit,
poněvadž kousky zázvoru mohou popálit žaludeční sliznici.
Tak jsem se to dočetla na více místech.
Čaj je výborný, při nachlazení jako lék, jindy jako delikateska. Zkuste ještě přidat k zázvoru sáček Vašeho oblíbeného ovocného čaje, je to chuťově zase o level výš, i když chápu, že někdo dává přednost pouze chuti samotného zázvoru. Jo, a ještě info od odborníka - zázvor prý neloupat, pouze umýt a nakrájet na plátky. Čím déle se louhuje, tím je čaj štiplavější.
PETRA
|7. 3. 2012 22:06
Potřebuji poradit,kolik mám dát zázvoru,když chci udělat čaj pro 5 - leté dítě a jestli ho vůbec děti mohou?
Opravdu moc výborný čajíček, všem doporučuji. Krásně prohřeje celé tělo v tomto zimním období :-)
Veronika Brettová
|4. 2. 2010 18:54
Dělám úplně stejně, jsem na něm přímo závislá:-)))
Michaela Páleníčková
|4. 2. 2010 15:38
Výborný čajík, právě ho piju. Je fakt super při nachlazení a chřipce.
Bety
|17. 2. 2008 17:33
Moc dobrý čaj, je pravda, že zázvor dělá divy, je hrozně zdravý.. Doporučuji též vyzkoušet vyfreshovat zázvor a smíchat například s jablečných džusem. To je též fantastický. Budete zírat! :-)
Maruš
|29. 12. 2006 12:46
Čajík se zázvorem a citrónem nám moc chutná,ale nestrouhám,ale krájím tenké plátky.Měla jsem čerstvého zázvoru trochu více,tak jsem ho očistila,nakrájela,dávala do sklenice a prosypávala krupicovým cukrem.Zkusím naložit i do medu,co to udělá :-)
Ida Juřicová
|19. 12. 2006 17:30
Moc dobre,idealni zimni caj:-)
Lucia K.
|5. 4. 2005 09:47
Znám, a musím uznat, že má zvláštní chuť. Díky zázvoru nádherně voní, ale čaj v krku štípe, jako kdyby tam byl pepř. Jinak ale moc dobrý na rozehřátí těla. Je to moc zdravé.