g
vepřové maso
: plec, karé... nebo drůbeží či králičí maso
sůl
pepř mletý
2
lžička
zázvor
+ na dozdobení
4
stroužek
česnek
rozmarýn
dle chuti
50
g
špek
nebo sádlo či olej
1
ks
cibule
- velká
250
g
hlíva ústřičná
700
ml
vývar
cca
jíška
dle potřeby
Postup přípravy receptu
1
Námi vybrané maso pokrájíme na nudličky, které osolíme a opepříme. Cibuli na drobně pokrájeném špeku osmažíme doslovata, přidáme připravené nudličky masa a smažíme dozlatova za občasného promíchání. Ke konci smažení přidáme nasekaný česnek a zázvor, snítku rozmarýnu nebo jen jeho nasekané lístky a na nudličky pokrájenou hlívu ústřičnou.
Dále smažíme za občasného promíchání do povadnutí hlívy, poté přilijeme vývar, zaklopíme a dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání a podlití dle potřeby.
3
Když je maso měkké, omáčku zahustíme jíškou (případně záklechtkou z hladké mouky), krátce provaříme, případně ještě dochutíme solí a pepřem.
Vynikající ...
Vepřové nudličky jsme si před přidáním do pánve chvilku ogrilovali, aby se maso zatáhlo, a
byly den předtím marinované v steak koření "Himalájská růžová sůl 'Kořeněný steak'".
Bylo to prostě ...
Snítku rozmarýnu jsem dal samozřejmě čerstvou.
Zázvor jsem použil mletý, prodávaný v standardním sáčku na koření.