Nastrouhaný česnek se zázvorem smícháme se sojovou omáčkou a olejem. Touto směsí potřeme žebírka a necháme cca dvě hodinky odležet při pokojové teplotě.
Následně žebírka naskládáme do pekáčku s pokrájenou cibulí (krájím ji na silnější klínky, ale můžeme i na kostičky) a třemi lžícemi vody nebo piva. Pokud nám stekla marináda ze žebírek do misky nebo talíře, dáme ji zpět na žebírka. Žebírka opepříme, pekáč zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 60 minut. Během pečení zkontrolujeme, zda není nutné podlít (já podlévat nepotřeboval, cibule pustila dostatek šťávy).
Když máme maso téměř jako "dortík", odklopíme pekáček a dopečeme zlehka do barvy. Dle chuti (slanosti sojovky) můžeme žebírka přisolit, je-li to nutné.
4
Podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky, gnocchi, bramborem nebo jen s chlebem a dobře vychlazeným pivem. Cibule, kterou jsme podlévali jen minimálním množstvím vody či piva a rozdusila se nám na jakési cibulové zelí (proto to pokrájení na klínky), podáváme k žebírkům jako pikantní přílohu.