• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
Napište svůj komentář k receptu

Zázvorová roláda s tvarohem a povidly

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g hladká mouka
    • 5
      ks vejce
    • pepř mletý půl lžičky
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička zázvor - mletý
    • 2
      lžička zázvor (nastrouhaný)
    • 70
      g med
    • 90
      g hnědý cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá
  • Na promazání
    • 70
      g moučkový cukr
    • 100
      g smetana ke šlehání
    • 4
      lžíce švestková povidla
    • 500
      g polotučný tvaroh
    • tuzemák podle chuti

Postup přípravy receptu

1
1. Troubu zapněte na 160°C. Žloutky vyšlehejte do pěny s 60 g třtinového cukru. Přidejte med a strouhaný zázvor a znovu prošlehejte.
2
2. Mouku prosejte s práškem do pečiva a kořením.
3
3. Bílky vyšlehejte se špetkou soli téměř dotuha, pak do nich všlehejte zbylý cukr.
4
4. Moučnou směs zapracujte opatrně ke žloutkům, pak lehce vmiste i sníh.
5
5. Těsto rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi 15 minut dozlatova. Hotové těsto se na krajích od papíru odlupuje. Ihned po dopečení sundejte z plechu a přikryjte utěrkou. Po 10 minutách jej pomocí prkénka nebo druhého plechu opatrně překlopte, sloupněte papír a překryjte utěrkou i z této strany.
6
6. Tvaroh vyšlehejte se smetanou a cukrem.
7
7. Povidla rozmíchejte s tuzemákem a potřete jimi korpus. Následně namažte krémem, který ovšem neroztírejte až do krajů (asi 1 cm od okraje nechte volný). Smotejte a nechte v ledničce aspoň 2 hodiny odležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Vdolky s povidly a tvarohem

Vdolky s povidly a tvarohem

Mřížkový koláč s povidly a tvarohem

Mřížkový koláč s povidly a tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý cukr Med Moučkový cukr Pepř mletý Polotučný tvaroh Prášek do pečiva Skořice - mletá Smetana ke šlehání Sůl Švestková povidla tuzemák Vejce Zázvor Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Rychlovka z papiňáku

Rychlovka z papiňáku

Rajský salát - light

Rajský salát - light

Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Citronovo-hruškový koláč

Citronovo-hruškový koláč

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Salát Nicoise

Salát Nicoise

Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

91
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
89
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
68
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
54
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
49
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Jiřího Krampola opět zradilo zdraví: Místo oslavy musel do špitálu!

Jiřího Krampola opět zradilo zdraví: Místo oslavy musel do špitálu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Závitky z hovězího masa
Závitky z hovězího masa
Zázvorky
Zázvorky
Zázvorky - ty naše :o)
Zázvorky - ty naše :o)
Zázvorová žebírka na cibuli
Zázvorová žebírka na cibuli
Zázvorové karbanátky s dýní
Zázvorové karbanátky s dýní
Zázvorové maso s chřestem a steakovým žampionem
Zázvorové maso s chřestem a steakovým…
  • Recepty.cz
  • Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact