• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
Napište svůj komentář k receptu

Zázvorová roláda s tvarohem a povidly

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g hladká mouka
    • 5
      ks vejce
    • pepř mletý půl lžičky
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička zázvor - mletý
    • 2
      lžička zázvor (nastrouhaný)
    • 70
      g med
    • 90
      g hnědý cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá
  • Na promazání
    • 70
      g moučkový cukr
    • 100
      g smetana ke šlehání
    • 4
      lžíce švestková povidla
    • 500
      g polotučný tvaroh
    • tuzemák podle chuti

Postup přípravy receptu

1
1. Troubu zapněte na 160°C. Žloutky vyšlehejte do pěny s 60 g třtinového cukru. Přidejte med a strouhaný zázvor a znovu prošlehejte.
2
2. Mouku prosejte s práškem do pečiva a kořením.
3
3. Bílky vyšlehejte se špetkou soli téměř dotuha, pak do nich všlehejte zbylý cukr.
4
4. Moučnou směs zapracujte opatrně ke žloutkům, pak lehce vmiste i sníh.
5
5. Těsto rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi 15 minut dozlatova. Hotové těsto se na krajích od papíru odlupuje. Ihned po dopečení sundejte z plechu a přikryjte utěrkou. Po 10 minutách jej pomocí prkénka nebo druhého plechu opatrně překlopte, sloupněte papír a překryjte utěrkou i z této strany.
6
6. Tvaroh vyšlehejte se smetanou a cukrem.
7
7. Povidla rozmíchejte s tuzemákem a potřete jimi korpus. Následně namažte krémem, který ovšem neroztírejte až do krajů (asi 1 cm od okraje nechte volný). Smotejte a nechte v ledničce aspoň 2 hodiny odležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Vdolky s povidly a tvarohem

Vdolky s povidly a tvarohem

Mřížkový koláč s povidly a tvarohem

Mřížkový koláč s povidly a tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý cukr Med Moučkový cukr Pepř mletý Polotučný tvaroh Prášek do pečiva Skořice - mletá Smetana ke šlehání Sůl Švestková povidla tuzemák Vejce Zázvor Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Játrová čína

Játrová čína

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Máslové řízky

Máslové řízky

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou

Špagety s baby špenátem, rajčátky a…

Krevety na grilu

Krevety na grilu

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

24
Pohanka s uzeným masem
Pohanka s uzeným masem
20
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
16
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
15
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
13
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Finálový večer StarDance: Co nemohli diváci vidět!  A slyšet…

Finálový večer StarDance: Co nemohli diváci vidět! A slyšet…

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Závitky z hovězího masa
Závitky z hovězího masa
Zázvorky
Zázvorky
Zázvorky - ty naše :o)
Zázvorky - ty naše :o)
Zázvorová žebírka na cibuli
Zázvorová žebírka na cibuli
Zázvorové karbanátky s dýní
Zázvorové karbanátky s dýní
Zázvorové maso s chřestem a steakovým žampionem
Zázvorové maso s chřestem a steakovým…
  • Recepty.cz
  • Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact