Čerstvý zázvor nastrouháme nebo nakrájíme na plátky, přidáme cukr, citronovou šťávu a vodu. Krátce povaříme, scedíme a necháme vychladit.
2
Poté zředíme dle chuti ledovou vodou.
3
Přidáme-li do zředěné směsi sušené kvasnice a necháme ji přikrytou několik hodin až dní, dokud neustane prudké kvašení, získáme mírně alkoholické zázvorové pivo tzv. ginger beer.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
michala
|28. 3. 2015 18:09
Anna Hobzova dočetla jste ten recept až do konce??Tam jasně píšou,že se limonáda ředí
Martin Honzek
|28. 8. 2014 12:52
No nevím jak vy, ale já nastrouhám na 5l hrnec celý velký zázor (taková ta Kaufland klasika rozvětvený cca přes dvě dlaně) a myslím si, že je to tak akorát. Lžičku nastrouhaného zázvoru máme tak na klasický 2dcl hrnek.
Anna Hobzova
|30. 6. 2014 19:16
Nevím,kdo tyto recepty píše, zda je i vyzkouší. Takové množství zázvoru by porazilo i vola, zkoušela jsem 60g zázvoru na 1,5 l vody bylo to tak ostré, že se to nedalo vůbec pít. Musela jsem ředit 1 : 3. Pak tomu neříkejte limonáda, ale sirup. Lidé ,kteří mají citlivější žaludek, toto vůbec nemohou, pak se divíte, že zkusí jednou a nikdy více. V zimě dělám často zázvorový čaj, dávám 2 malé lžičky strouh, zázvoru na 1 l vody. Možná jste si spletli desetinou čárku, to je česká specislita. Ráda bych znala názory ostatních.
Hana
|26. 4. 2013 14:51
To máte naprostou pravdu, od dětství jsem znala písničku "běží liška k Táboru, nese pytel zázvoru"... ale čerstvý zázvor v zelenině tehdy fakt nebyl... dnes vařím denně zázvorový čaj a zkusím to pivo.
Venca
|22. 10. 2012 17:57
Říkali tomu námořnický grog :-) - vzpomínám si že jsem ho chtěl po rodičích, ale tenkráte čerstvý zázvor nebyl :-!
misi
|9. 3. 2011 23:02
urcite zkusim
Marcela Vrabcová
|21. 11. 2005 18:02
Kolik tam mam asi dat tech kvasnic? Lzicku, dve? Nemam predstavu.
Jana Han
|19. 11. 2005 17:37
Diky za recept. Limonada nebo ginger beer pomaha ulevit zaludku po tezsim jidle, hlavne tem, kteri nemohou pit pivo /deti/. Uz se tesim, dnes vyzkousim oboje.
Radka A
|18. 11. 2005 15:45
Sušené kvasnice by se měly dát ty klasické co se prodávají v obchodě? Takové ty co se používají když nemáte čerstvé?
Nika
|19. 10. 2005 09:55
Tento nápoj popíjeli hrdinové mých oblíbených dětských knížek o Vlaštovkách a Amazonkách, už ze sentimentality určitě o víkendu vyzkouším.