Anna Hobzova dočetla jste ten recept až do konce??Tam jasně píšou,že se limonáda ředí
No nevím jak vy, ale já nastrouhám na 5l hrnec celý velký zázor (taková ta Kaufland klasika rozvětvený cca přes dvě dlaně) a myslím si, že je to tak akorát. Lžičku nastrouhaného zázvoru máme tak na klasický 2dcl hrnek.
Nevím,kdo tyto recepty píše, zda je i vyzkouší. Takové množství zázvoru by porazilo i vola, zkoušela jsem 60g zázvoru na 1,5 l vody bylo to tak ostré, že se to nedalo vůbec pít. Musela jsem ředit 1 : 3. Pak tomu neříkejte limonáda, ale sirup. Lidé ,kteří mají citlivější žaludek, toto vůbec nemohou, pak se divíte, že zkusí jednou a nikdy více. V zimě dělám často zázvorový čaj, dávám 2 malé lžičky strouh, zázvoru na 1 l vody. Možná jste si spletli desetinou čárku, to je česká specislita. Ráda bych znala názory ostatních.
To máte naprostou pravdu, od dětství jsem znala písničku "běží liška k Táboru, nese pytel zázvoru"... ale čerstvý zázvor v zelenině tehdy fakt nebyl... dnes vařím denně zázvorový čaj a zkusím to pivo.
Říkali tomu námořnický grog :-) - vzpomínám si že jsem ho chtěl po rodičích, ale tenkráte čerstvý zázvor nebyl :-!
urcite zkusim
Kolik tam mam asi dat tech kvasnic? Lzicku, dve? Nemam predstavu.
Diky za recept. Limonada nebo ginger beer pomaha ulevit zaludku po tezsim jidle, hlavne tem, kteri nemohou pit pivo /deti/. Uz se tesim, dnes vyzkousim oboje.
Sušené kvasnice by se měly dát ty klasické co se prodávají v obchodě? Takové ty co se používají když nemáte čerstvé?
Tento nápoj popíjeli hrdinové mých oblíbených dětských knížek o Vlaštovkách a Amazonkách, už ze sentimentality určitě o víkendu vyzkouším.