• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zázvorky - ty naše :o)
Napište svůj komentář k receptu

Zázvorky - ty naše :o)

autor: Můrinka
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zázvorky - ty naše :o)
Zázvorky - ty naše :o)
Zázvorky - ty naše :o)
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g moučkový cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžička zázvor - mletý

Postup přípravy receptu

1
Vajíčka s cukrem půl hodiny stále mícháme, pak přidáme zázvor (podle chuti, my dáváme 2 lžičky), mouku a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme hrubší plát a formičkami vykrajujeme. Do rána necháme odpočinout a pak pečeme do růžova.
2
Zázvorky se pečou cca 3 týdny před Vánocemi, protože potřebují změknout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Naše laskonky

Naše laskonky

Zázvorky

Zázvorky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • abkobra
    abkobra | 17. 11. 2015 22:46

    tak já vyzkoušela trojitou dávku přidala jsem navíc 2lžičky sody těsto nechala přes noc uležet a super -foto přiloženo - ted odpočívají v chladu a vlhku v krabici pořádně uzavřené a věřím že budou mooooooooc dobré děkuji za receptík <3

  • Lenka | 1. 2. 2015 13:02

    Po dvou měsících stále beton. :-D

  • MJG | 14. 12. 2012 10:28

    Zazvorky, ale i pernicky, musite nechat v chladnu a nejlepe vlhku. Nejhorsi je to nechat v suchu a teple, to vam nezmeknou ani do pristich vanoc. Musi proste tu vlhkost nekde natahnout. Do krabice s upecenym cukrovim doporuciuji pridat jablicko.

  • dondip | 12. 12. 2012 07:32

    Včera jsem zkoušela zázvorky přesně podle receptu a výsledek se ani vzdáleně nepodobal tomu krásnému obrázku u tohoto receptu. Těsto bylo řídké (musela jsem přidat mouku i cukr) a při pečení se zázrovky doslova roztekly. Putovaly rychlou potrubní :(

  • evík | 6. 12. 2012 20:33

    pekla jsem a jsou super :-)

  • Můrinka
    Můrinka | 6. 12. 2012 14:39

    To je přesně ten důvod, proč se musí péct dostatečně předem. Do Vánoc změknou. :-)

  • elis | 6. 12. 2012 13:19

    Dobrý den, můžu se zeptat,jak docílit toho aby byly zázvorky poživatelné? Po upečení byly super,po pár hodinách sme si málem vylámali zuby ;-) r

  • Můrinka
    Můrinka | 5. 12. 2012 15:02

    Jo a zapomněla jsem tu teplotu. Pekla jsem to asi na 170°C.

  • Můrinka
    Můrinka | 5. 12. 2012 14:58

    Také mě to napadlo, ale nikdy jsem to nezkoušela, tak netuším. :-\

  • Jarka | 5. 12. 2012 14:17

    Myslíte, že by to šlo i s čerstvým zázvorem?

  • Můrinka
    Můrinka | 5. 12. 2012 14:03

    No já je válela tak asi na 5 mm, přesně to ale neřeknu. Nesmí to být prostě tak tenké jako na linecké, srovnatelné by mohly být perníčky. :-)

  • Můrinka
    Můrinka | 5. 12. 2012 14:01

    Nene, ani tuk, ani soda, nic v receptu nechybí. Opravdu je tak jednoduchý, jak vypadá. :-P

  • Katka | 4. 12. 2012 23:03

    Do zázvorek se žádný tuk nedává. Není to super?

  • Andula | 3. 12. 2012 21:04

    Tam neni zadny tuk??? :-\

  • hulka.ja
    hulka.ja | 3. 12. 2012 20:32

    Zítra upeču,tak jsem zvědav.

  • Katka | 3. 12. 2012 11:25

    To jste mě potěšila, vaše zázvorky vypadají moc hezky. Jsem začátečnice, jak hrubý má být ten plát a na jakou teplotu péct v horkovzdušné troubě? Maminka zázvorky pekla, ale už se jí bohužel nemůžu zeptat. Moc děkuji za odpověď.

  • Můrinka
    Můrinka | 2. 12. 2012 08:38

    Opravdu ne, není potřeba, zázvorky "nakynou" i bez toho (viz foto). ;-)

  • Katka | 2. 12. 2012 01:52

    Opravdu nepoužíváte prášek do pečiva nebo sodu apod.?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Moučkový cukr Vejce Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Švestkový koláč V.

Švestkový koláč V.

Roštěnky na špeku

Roštěnky na špeku

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Grilované obří krevety

Grilované obří krevety

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

446
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
104
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco…
72
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami
34
Marinovaný losos
Marinovaný losos
22
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Nové tetování Adama Mišíka: Teď je pavoučí muž!

Nové tetování Adama Mišíka: Teď je pavoučí muž!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Závitky v rýžovém papíru
Závitky v rýžovém papíru
Závitky z hovězího masa
Závitky z hovězího masa
Zázvorky
Zázvorky
Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
Zázvorová žebírka na cibuli
Zázvorová žebírka na cibuli
Zázvorové karbanátky s dýní
Zázvorové karbanátky s dýní
  • Recepty.cz
  • Zázvorky - ty naše :o)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact