• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zázvorky - ty naše :o)
Napište svůj komentář k receptu

Zázvorky - ty naše :o)

autor: Můrinka
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zázvorky - ty naše :o)
Zázvorky - ty naše :o)
Zázvorky - ty naše :o)
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g moučkový cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžička zázvor - mletý

Postup přípravy receptu

1
Vajíčka s cukrem půl hodiny stále mícháme, pak přidáme zázvor (podle chuti, my dáváme 2 lžičky), mouku a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme hrubší plát a formičkami vykrajujeme. Do rána necháme odpočinout a pak pečeme do růžova.
2
Zázvorky se pečou cca 3 týdny před Vánocemi, protože potřebují změknout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Naše laskonky

Naše laskonky

Zázvorky

Zázvorky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • abkobra
    abkobra | 17. 11. 2015 22:46

    tak já vyzkoušela trojitou dávku přidala jsem navíc 2lžičky sody těsto nechala přes noc uležet a super -foto přiloženo - ted odpočívají v chladu a vlhku v krabici pořádně uzavřené a věřím že budou mooooooooc dobré děkuji za receptík <3

  • Lenka | 1. 2. 2015 13:02

    Po dvou měsících stále beton. :-D

  • MJG | 14. 12. 2012 10:28

    Zazvorky, ale i pernicky, musite nechat v chladnu a nejlepe vlhku. Nejhorsi je to nechat v suchu a teple, to vam nezmeknou ani do pristich vanoc. Musi proste tu vlhkost nekde natahnout. Do krabice s upecenym cukrovim doporuciuji pridat jablicko.

  • dondip | 12. 12. 2012 07:32

    Včera jsem zkoušela zázvorky přesně podle receptu a výsledek se ani vzdáleně nepodobal tomu krásnému obrázku u tohoto receptu. Těsto bylo řídké (musela jsem přidat mouku i cukr) a při pečení se zázrovky doslova roztekly. Putovaly rychlou potrubní :(

  • evík | 6. 12. 2012 20:33

    pekla jsem a jsou super :-)

  • Můrinka
    Můrinka | 6. 12. 2012 14:39

    To je přesně ten důvod, proč se musí péct dostatečně předem. Do Vánoc změknou. :-)

  • elis | 6. 12. 2012 13:19

    Dobrý den, můžu se zeptat,jak docílit toho aby byly zázvorky poživatelné? Po upečení byly super,po pár hodinách sme si málem vylámali zuby ;-) r

  • Můrinka
    Můrinka | 5. 12. 2012 15:02

    Jo a zapomněla jsem tu teplotu. Pekla jsem to asi na 170°C.

  • Můrinka
    Můrinka | 5. 12. 2012 14:58

    Také mě to napadlo, ale nikdy jsem to nezkoušela, tak netuším. :-\

  • Jarka | 5. 12. 2012 14:17

    Myslíte, že by to šlo i s čerstvým zázvorem?

  • Můrinka
    Můrinka | 5. 12. 2012 14:03

    No já je válela tak asi na 5 mm, přesně to ale neřeknu. Nesmí to být prostě tak tenké jako na linecké, srovnatelné by mohly být perníčky. :-)

  • Můrinka
    Můrinka | 5. 12. 2012 14:01

    Nene, ani tuk, ani soda, nic v receptu nechybí. Opravdu je tak jednoduchý, jak vypadá. :-P

  • Katka | 4. 12. 2012 23:03

    Do zázvorek se žádný tuk nedává. Není to super?

  • Andula | 3. 12. 2012 21:04

    Tam neni zadny tuk??? :-\

  • hulka.ja
    hulka.ja | 3. 12. 2012 20:32

    Zítra upeču,tak jsem zvědav.

  • Katka | 3. 12. 2012 11:25

    To jste mě potěšila, vaše zázvorky vypadají moc hezky. Jsem začátečnice, jak hrubý má být ten plát a na jakou teplotu péct v horkovzdušné troubě? Maminka zázvorky pekla, ale už se jí bohužel nemůžu zeptat. Moc děkuji za odpověď.

  • Můrinka
    Můrinka | 2. 12. 2012 08:38

    Opravdu ne, není potřeba, zázvorky "nakynou" i bez toho (viz foto). ;-)

  • Katka | 2. 12. 2012 01:52

    Opravdu nepoužíváte prášek do pečiva nebo sodu apod.?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Moučkový cukr Vejce Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šafránová omáčka

Šafránová omáčka

Polévka z kapra

Polévka z kapra

Barevné pomazánky - z červené řepy

Barevné pomazánky - z červené řepy

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou

Hermelínová pomazánka nebo salát se…

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Smažené bramborové kroužky

Smažené bramborové kroužky

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

209
Dýňová tortila
Dýňová tortila
149
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
125
Máslové řízky
Máslové řízky
29
Fazolový guláš (nejen) s řepou - eintopf
Fazolový guláš (nejen) s…
25
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz „Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

„Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Závitky v rýžovém papíru
Závitky v rýžovém papíru
Závitky z hovězího masa
Závitky z hovězího masa
Zázvorky
Zázvorky
Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
Zázvorová žebírka na cibuli
Zázvorová žebírka na cibuli
Zázvorové karbanátky s dýní
Zázvorové karbanátky s dýní
  • Recepty.cz
  • Zázvorky - ty naše :o)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact