• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zázvorky - ty naše :o)
Napište svůj komentář k receptu

Zázvorky - ty naše :o)

autor: Můrinka
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zázvorky - ty naše :o)
Zázvorky - ty naše :o)
Zázvorky - ty naše :o)
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g moučkový cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžička zázvor - mletý

Postup přípravy receptu

1
Vajíčka s cukrem půl hodiny stále mícháme, pak přidáme zázvor (podle chuti, my dáváme 2 lžičky), mouku a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme hrubší plát a formičkami vykrajujeme. Do rána necháme odpočinout a pak pečeme do růžova.
2
Zázvorky se pečou cca 3 týdny před Vánocemi, protože potřebují změknout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Naše laskonky

Naše laskonky

Zázvorky

Zázvorky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • abkobra
    abkobra | 17. 11. 2015 22:46

    tak já vyzkoušela trojitou dávku přidala jsem navíc 2lžičky sody těsto nechala přes noc uležet a super -foto přiloženo - ted odpočívají v chladu a vlhku v krabici pořádně uzavřené a věřím že budou mooooooooc dobré děkuji za receptík <3

  • Lenka | 1. 2. 2015 13:02

    Po dvou měsících stále beton. :-D

  • MJG | 14. 12. 2012 10:28

    Zazvorky, ale i pernicky, musite nechat v chladnu a nejlepe vlhku. Nejhorsi je to nechat v suchu a teple, to vam nezmeknou ani do pristich vanoc. Musi proste tu vlhkost nekde natahnout. Do krabice s upecenym cukrovim doporuciuji pridat jablicko.

  • dondip | 12. 12. 2012 07:32

    Včera jsem zkoušela zázvorky přesně podle receptu a výsledek se ani vzdáleně nepodobal tomu krásnému obrázku u tohoto receptu. Těsto bylo řídké (musela jsem přidat mouku i cukr) a při pečení se zázrovky doslova roztekly. Putovaly rychlou potrubní :(

  • evík | 6. 12. 2012 20:33

    pekla jsem a jsou super :-)

  • Můrinka
    Můrinka | 6. 12. 2012 14:39

    To je přesně ten důvod, proč se musí péct dostatečně předem. Do Vánoc změknou. :-)

  • elis | 6. 12. 2012 13:19

    Dobrý den, můžu se zeptat,jak docílit toho aby byly zázvorky poživatelné? Po upečení byly super,po pár hodinách sme si málem vylámali zuby ;-) r

  • Můrinka
    Můrinka | 5. 12. 2012 15:02

    Jo a zapomněla jsem tu teplotu. Pekla jsem to asi na 170°C.

  • Můrinka
    Můrinka | 5. 12. 2012 14:58

    Také mě to napadlo, ale nikdy jsem to nezkoušela, tak netuším. :-\

  • Jarka | 5. 12. 2012 14:17

    Myslíte, že by to šlo i s čerstvým zázvorem?

  • Můrinka
    Můrinka | 5. 12. 2012 14:03

    No já je válela tak asi na 5 mm, přesně to ale neřeknu. Nesmí to být prostě tak tenké jako na linecké, srovnatelné by mohly být perníčky. :-)

  • Můrinka
    Můrinka | 5. 12. 2012 14:01

    Nene, ani tuk, ani soda, nic v receptu nechybí. Opravdu je tak jednoduchý, jak vypadá. :-P

  • Katka | 4. 12. 2012 23:03

    Do zázvorek se žádný tuk nedává. Není to super?

  • Andula | 3. 12. 2012 21:04

    Tam neni zadny tuk??? :-\

  • hulka.ja
    hulka.ja | 3. 12. 2012 20:32

    Zítra upeču,tak jsem zvědav.

  • Katka | 3. 12. 2012 11:25

    To jste mě potěšila, vaše zázvorky vypadají moc hezky. Jsem začátečnice, jak hrubý má být ten plát a na jakou teplotu péct v horkovzdušné troubě? Maminka zázvorky pekla, ale už se jí bohužel nemůžu zeptat. Moc děkuji za odpověď.

  • Můrinka
    Můrinka | 2. 12. 2012 08:38

    Opravdu ne, není potřeba, zázvorky "nakynou" i bez toho (viz foto). ;-)

  • Katka | 2. 12. 2012 01:52

    Opravdu nepoužíváte prášek do pečiva nebo sodu apod.?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Moučkový cukr Vejce Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Sumeček

Sumeček

Hrachová polévka s domácími houstičkami

Hrachová polévka s domácími…

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Esíčka

Esíčka

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlá vajíčková pomazánka s pomazánkovým máslem

Rychlá vajíčková pomazánka s…

Marshmallows

Marshmallows

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

44
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle…
43
Kapustovo - houbová polévka
Kapustovo - houbová…
43
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
39
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
32
Modrý sen / Koktejly
Modrý sen / Koktejly

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Další doporučené recepty:

Závitky v rýžovém papíru
Závitky v rýžovém papíru
Závitky z hovězího masa
Závitky z hovězího masa
Zázvorky
Zázvorky
Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
Zázvorová žebírka na cibuli
Zázvorová žebírka na cibuli
Zázvorové karbanátky s dýní
Zázvorové karbanátky s dýní
  • Recepty.cz
  • Zázvorky - ty naše :o)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact